Kamala Harris eşinin unvanının "ikinci beyefendi" olacağını doğruladı: "Ben ona balım diyeceğim"

Kamala Harris, eşi Doug Emhoff'la 2014'te evlenmişti (Reuters)

Seçilmiş başkan yardımcısı Kamala Harris, ocakta yemin edip göreve başlamasından sonra eşinin "second gentleman" (ikinci beyefendi) unvanını kullanacağını doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harris, perşembe günü verdiği bir röportajda, eşinin ilk erkek başkan yardımcısı eşi olacak olmasının titri hakkında yarattığı kafa karışıklığını gidermek adına, Doug Emhoff'un unvanı üstleneceğini söyledi.

Daha önce başkan yardımcılarının eşlerinin unvanı "second lady" (ikinci hanımefendi) idi.

The Associated Press halihazırda Emhoff'tan ikinci beyefendi diye bahsediyor ama Biden-Harris geçiş ekibinden resmi bir açıklama gelmemişti.

CNN'den Jake Tapper'a konuşan Harris, şunları söyledi:

Sanıyorum bu ifade şimdi ikinci beyefendi'ye evrilmiş oldu.

Tapper, Emhoff'tan "ikinci ahbap" diye bahsetmekle ilgili bir şaka yaparken, Harris de cevaben eşinin bazı arkadaşlarının bunu söylemeye meyilli olabileceğini belirtti.

Tapper'ın "Peki siz ona ikinci beyefendi diye mi hitap edeceksiniz?" sorusuna Harris gülerek "Hayır, ben ona balım diye hitap edeceğim" yanıtını verdi.

Emhoff hukuk firması DLA Piper'ın ortaklarından biri ama 20 Ocak'taki göreve başlama törenine kadar işinden ayrılacak. Bu pozisyondaki ilk erkek olarak yönetimde nasıl bir rol oynayacağını belirlemek için geçiş ekibiyle çalışmayı sürdürdüğü belirtiliyor.

Fox News'a konuşan Biden ekibinden bir yetkili, Emhoff'un "yönetimin işlerini desteklemek için odaklanacağı makamı geliştirmek üzere Biden-Harris geçiş ekibiyle çalıştığını" söyledi.

Emhoff, 2017'de katıldığı DLA Piper'da medya, spor ve eğlence sektörlerinden müşterilerle çalışmanın yanı sıra fikri mülkiyet ve teknoloji, davalar, arabuluculuk ve soruşturmalarla ilgileniyor.

Eşinin halihazırda çok iyi danışmanlarla çalıştığını söyleyerek onun için çalışan danışmanlardan kurulu bir "beyin takımına" dahil olmaya niyetli olmadığını söylüyor.

Çift 2013'te bir tanışma randevusunda bir araya gelmiş ve bir sene sonra evlenmişti. Emhoff'un film yapımcısı Kerstin Emhoff'la önceki evliliğinden iki çocuğu var.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU