Kemal Öztürk: Ahbap Partisi karşılık bulur mu, bulmaz mı?

"Elbette bir parti olma niyetleri yok. Şimdi bu çok duyarlı sosyal hareketin politize edilmesini ve zarar görmesini istemem"

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, dünyada Z kuşağının gelmesiyle birlikte alışılmışın dışındaki kişilerin de siyaset dünyasında kendine yer bulduğunu söyledi. Öztürk, Haluk Levent’in kurduğu Ahbap hareketinin bir partiye dönüşüp dönüşmeyeceğine dair sorusunu da gündeme getirdi.

Kemal Öztürk, bugünkü köşe yazısında Ahbap’la ilgili özetle şunları yazdı:

Sanatçı Haluk Levent’in sosyal medyada öncülük ettiği "Ahbap" isimli bir sosyal dayanışma hareketi var. Neredeyse her şehirde örgütlüler. Türkiye’nin her yanında ekonomik sıkıntısı olan, sağlık sorunları çeken, darda kalan insanlara gönüllü olarak yardım ediyorlar. Çevre, hayvan hakları ve sanata duyarlılar. Apolitik bir hareket ve çok dinamik. Haluk Levent’in şu anda 4,5 milyon takipçisi var. Bir gün Haluk Levent’in “Ahbap Partisi” kurduğunu düşünelim. Karşılık bulur mu, bulmaz mı?

Habertürk TV'de bu görüşümü dile getirdiğimde Ahbap hareketi içindekiler Haluk Levent’e “hemen kur partiyi biz de çalışalım” diye şaka yollu yazdılar. Haluk Levent de bunlara, “açıklıyorum, parti başkanlığına adayım (17 yıl sonra söz)” diye esprili yanıt verdi.

Elbette bir parti olma niyetleri yok. Şimdi bu çok duyarlı sosyal hareketin politize edilmesini ve zarar görmesini istemem. Ancak bir örnek olarak bakarsak, benzer bir aktivitenin siyasi bir harekete dönüşme potansiyeli var diye düşünüyorum. Çünkü sosyoloji buna çok müsait gözüküyor. Tartışalım konuşalım, üzerine düşünelim.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU