Gizemli monolit şimdi de Romanya'da ortaya çıktı

Metal yapı, sit alanına izin alınmadan yerleştirilmiş

ABD’nin Utah eyaletindeki çölde bir monolitin bulunup birkaç gün sonra kaybolmasının ardından benzer bir haber de Romanya’dan geldi. Ülkenin Piatra Neamt şehrindeki Batca Doamnei Tepesi’nde 26 Kasım’da yaklaşık 4 metre uzunluğunda bir monolit keşfedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üçgen şeklindeki parlak ve metal yapı, kadim bir halk olan Daçyalılar tarafından milattan önce 82 ve milattan sonra 106 yılları arasında inşa edilen Petrodava Dacian Kalesi’nden birkaç metre uzakta bulunuyor. Monolitin bir tarafı da ülkede Kutsal Dağ adıyla da bilinen Romanya’nın yedi doğa harikasından birine yani Ceahlau Dağı'na dönük.

Utah’taki yetkililer gibi Romanya’dakiler de monolit yüzünden epey şaşkın. Daily Mail’in haberine göre, “Monolitin tuhaf görünümünü araştırmaya başladık” diyen Neamt Kültür ve Miras yetkilisi Rocsana Josanu sözlerine şöyle devam etti:

Monolit özel bir mülkün üzerinde bulunuyor fakat sahibinin kim olduğunu hala bilmiyoruz. Arkeolojik bölgede bulunan koruma altındaki bir alanda duruyor. Orada bir şey kurmadan önce kurumumuzdan izin almaları ve daha sonra bu iznin Kültür Bakanlığı tarafından onaylanması gerekiyordu.

Öte yandan Utah’taki yaklaşık 3,5 metrelik monolit, 18 Kasım’da eyaletteki koyunların sayısını tespit edebilmek için helikopterle gezen bir biyolog tarafından görülmüştü. Eyaletin Arazi Denetleme Dairesi’yse 27 Kasım’da kimliği belirsiz kişilerce götürülmüş olabileceğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU