ABD'de kiliseleri kısıtlayan tecride tepki: Pazar ayini striptizle açıldı

Kaliforniya'daki sıradışı ayine katılanlar, striptizi eğlenerek izledi

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde iki megakilise, koronavirüs tedbirleri kapsamında kiliselerin kapatılıp striptiz kulüplerinin açık kalmasına yaratıcı bir eylemle tepki gösterdi.

San Diego şehrindeki yüksek mahkeme, 6 Kasım’da koronavirüs pandemisiyle mücadelede tedbir olarak kiliselerin kapatılmasına karar verirken, striptiz kulüplerinin açık kalabileceğini açıklamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaliforniya’daki Hıristiyan kesimse tecrit düzenlemesini hoş karşılamamıştı.

Godspeak Calvary Şapeli ve Awaken Kilisesi, dini gelenekler bağlamında düzenlenen pazar ayinini bu sefer "aile dostu striptiz şovu"yla açarak karara tepki gösterdi.

Pazar günkü vaaz başlamadan önce her iki kilisenin pastörleri sahneye çıktı.

Pastörler, sahnede striprizcilerin hareketlerini taklit ederek giydikleri ceketleri çıkarıp kravatlarını izleyicilere fırlattı.

Awaken Kilisesi’nin pastörü Jurgen Matthesius, kısa burlesk dans gösterisini Instagram hesabından şu mesajla paylaştı:

Valimiz, stiptiz kulüplerinin (kiliselerin değil) elzem olduğun düşünerek, bunları Kovid-19 tecridinden muaf tuttu. Biz de ARTIK Awaken aile dostu striptiz kulübü olmaya karar verdik!

 


Godspeak Calvary Şapeli'nin pastörü Rob McCoy da düzenlemeye karşı çıktı.

"Tam bir çılgınlık bu!" diye çıkışan pastör, eyalette stripriz kulüpleriyle kiliselerin eşit olmayan kurallara tabi olduğunu belirterek "Amerika bütün bu saçmalığı ve iki yüzlülüğü anlamıyor mu?" dedi.


Independent Türkçe, RT

DAHA FAZLA HABER OKU