Yunan bakandan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü özrü: Bu kadınlar haklı

Vatandaşı Koruma Bakanı Hrisohoidis, barışçıl gösterilerdeki gözaltıların ardından konuştu

Kadınlar, tecrit kurallarına uymadıkları gerekçesiyle Atina'da böyle gözaltına alınmıştı (AFP)

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Yunanistan'da yapılan gösterilerin ardından bir bakan özür diledi. 

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, feministler ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği gösteriler hakkında cuma günü Real FM'e konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aralarında Uluslararası Af Örgütü'nden bir aktivistin de bulunduğu 9 kişinin gözaltına alınarak kamu sağlığına karşı gelmekten 300'er euro (yaklaşık 2 bin 800 lira) ceza kesilmesi için şu ifadeleri kullandı:

Bu kadınlar haklı. Hiç yaşanmaması gereken bir aşırılık yaşandı ve bunun için özür dilemek zorundayım. Bu aşırılık hiç yaşanmamalıydı.

Perşembe günü bir açıklama yayımlayan Uluslararası Af Örgütü, maske takan ve sosyal mesafe kurallarına uyan kadınların cezalandırılmasını kınamıştı. 

Uluslararası Af Örgütü Avrupa Bölgesel Ofisi Direktörü Nils Muižnieks imzasıyla yayımlanan açıklamada, tecrit sırasında kadınlara daha da fazla şiddet gösterilirken, cinsiyetçi şiddete karşı barışçıl bir gösterinin cezalandırılmasının yanlış olduğu ifade edilmişti.


Independent Türkçe, Ekathimerini

DAHA FAZLA HABER OKU