Erdoğan: İstanbul'da bir oyun, yolsuzluk var; millete gidelim sonuç başımızın üstüne

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'nin YSK'yı tehdit ettiğini öne sürdü, bir açıklama yaparak CHP'ye "Siz bizi nasıl tehdit edersiniz" demesi gerektiğini söyledi

MÜSİAD Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin itiraz sürecini değerlendirdi.

“Biz hiçbir zaman milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımadık, tanımayacağız" diyen Erdoğan, "Usulsüzlüklerle,  yolsuzluklarla, hukuksuzluklarla 31 Mart'ı kurban etmek istemiyoruz. Ana muhalefetin birkaç temsilcisi YSK’yı Kızılay’a çıkamazsınız diye tehdit ediyor. Bu Anayasa’nın 138. Maddesine göre suçtur. Buradan YSK’ya çağrıda bulunuyorum YSK neden bir açıklama yapıp CHP’ye siz bizi nasıl tehdit edersiniz demiyor” ifadelerini kullandı.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart Yerel Seçimlerinde bir şaibe olduğunu savunarak, “Burada bir şaibe, yolsuzluk var, açık ortada. Gidelim millete, mili iradenin dediğini kabul ederiz. Bütün çabamız bütün bu şaibenin ortadan kaldırılmasıdır. Biz hiçbir zaman milletin iradesi üzerinde bir irade tanımadık tanımayacağız” dedi. 

Dünyanın her yerinde yarım ya da bir puanla bile seçimlerin yenilendiğini söyleyen Erdoğan “1970'lerde buna benzer bir YSK bu tür karar almıştır. Kaldı ki burası bir kasaba değil İstanbul” dedi. 

“Milli irade nasıl karar veriyorsa başımız gözümüz der kabul ederiz”

Erdoğan konuşmasının devamında şöyle konuştu:

“İstanbul'da bir oyun var, yolsuzluklar var. Ben bir genel başkan olarak, halkımın oyunun arkasını takip etmek, onun sonucunu kovalamak zorundayım. Ben bugüne kadar konuşmadım hep sustum. Vurun abalıya dediler vurdular. Ama artık yetti. Burada bir şaibe var, yolsuzluk var. Açık ortada. Gidelim millete, milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz deriz kabulleniriz. Bunların verdikleri kararlara eyvallah mı diyelim? Bizim şu anda buradaki gayretimiz sadece YSK’nın bu şaibeyi ortadan kaldıracak milli iradeye bu zemini hazırlamaktır. Ortada bir yolsuzluk var şaibe var bu yolsuzluğun ortadan kaldırılması hem YSK’yı aklayacaktır. Hem de milletimizi rahatlatacaktır. Bizim hayatımız desteğini ve gücünü milletinden almayan güçlerle mücadele ile geçmiştir. Tayyip Erdoğan’ın hakkı olmayan bir seçimi almaya çalıştığını iddia etmek bize yapılmış en büyük günahtır."

"Başkanvekillerinin odalarının kilitlerinin göbeklerini sökecek kadar iradeye saygısı olamayan bir çalışma var. Ne oldu seçimler ilan edildi herkes geldiler odalarına yerleştiler. Beyefendi genel başkanları hak hukuk adalet diyor nerede hak hukuk adalet istediğiniz şeyler siz sunulduğu zaman mı hak hukuk adalet olacak? Tüm belgeler bilgiler kendilerine teslim edildi.”

“Adil bir karar bekliyoruz. Mesele bir beka meselesi”

Artık YSK’nın vereceği kararı beklediklerini söyleyen Erdoğan, “Bizim burada tehdidimiz yok onlar ne kadar Kızılay’a çıkamazsınız deseler de biz böyle demiyoruz. Biz adil bir karar adil bir netice bekliyoruz. Biz sadece milli iradenin yerini bulmasını istiyoruz. Biz milletimizin hakkı hukuku söz konusu olduğunda yedi düvele karşı durmaktan çekinmedik bunların karşında durmaktan çekinelim. CHP’nin gerçek yüzünü milletten saklamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Yine söylüyorum bu mesele bir beka meselesidir” dedi.

“Sayın Bahçeli ile yolumuza devam edeceğiz”

31 Mart yerel seçimlerinde cumhur ittifakının yüzde 52 aldığını hatırlatan Erdoğan, “Vesayetçilerin, Cuntacıların darbecilerin içerideki ve dışarıdaki tuzaklarını bozduk bu sinsi tuzağı da bozacağız inşallah. Cumhur ittifakı yeni dönemin lokomotifi olmayı sürdürecektir. Siz bizim ittifakımızı bozamayacaksınız. Biz sayın Bahçeli ile nasıl şimdiye kadar geldiysek bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Ekonomiden adalete kadar her alanda yapısal reformların hazırlıklarını yapıyoruz” dedi. 

“Yeni bir yıkıcı patlamaya izin vermeyeceğiz”

Ekonomi ile ilgili de konuşan Erdoğan “Kur üzerinden ekonomimizi çökertme hesapları devam ediyor olsa da artık kontrol bizim elimizdedir. Ağustos’ta yaşananların bir daha yaşanmamasını sağlayacağız. Asla yeni bir yıkıcı patlamaya izin vermeyeceğiz. İhracatta 36 milyar dolarla geldik. Şimdi 170 milyar dolar sınırındayız. İş dünyası ile 2,5 milyon istihdam konusunda anlaştık” dedi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU