Ek Kovid-19 önlemleri alınacağını duyuran Erdoğan: Yeni tedbirlerde birinci derecede sorumlu Bilim Kurulu’dur

"Biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlarla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konusunda yeni tedbirlerden birinci derecede Bilim Kurulu’nun sorumlu olduğunu söyledi. Erdoğan yeni önlemlerin yolda olduğunu da belirtti.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Cuma namazı çıkışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kovid-19 salgınıyla ilgili şunları söyledi:

Yeni tedbirlerle alakalı olarak birinci derecede sorumlu Bilim Kurulu’dur. Her türlü hazırlığı yürütüyorlar. Vatandaşlarımızın hassasiyeti çok önemli. Birçok tedbir açıklamasına rağmen hala kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat edilmediği, sigara içmeye kadar şeylerin yapıldığını görüyoruz. Ek tedbir almaya mecburuz. Vaka sayılarının artması, vefatın bu noktada artması, bunlar şu anda bizim bu süreçteki en önemli üzüntü duyduğumuz tablodur.


"Varlık Fonu Başkanı benim, aldığımız kararlar devam ediyor"

Erdoğan, açıklamasında Varlık Fonu’na bağlı olan Borsa İstanbul’un yüzde 10’unun Katar’a satılmasına ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Varlık Fonu'nun resmen başkanı benim. Bizim daha önce belli periyotlarla aldığımız kararlar bundan sonraki süreçte de devam ediyor. Bunda fevkalade durum yok. Varlık Fonu'nu küresel anlamda çok daha farklı bir yere oturtmak istiyoruz. Katar Emiri'nin ziyareti atılan bu adımlardan birisidir. Attığımız imzalarla 11 anlaşma imzalandı. Bunların içinde bazı firmaların kendi hisselerini satışlarından tutun da farklı ülkelerdeki şirketlerin hisselerini satın almaya kadar adımlar var.

Erdoğan, “çılgın proje” olarak nitelediği Kanal İstanbul’la ilgili olarak da şunları söyledi:

Kanal İstanbul projesiyle ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve küresel. Bunlar var. Şu an itibarıyla bizim yatırımlarımızda durma söz konusu değil. Projenin mimari, teknik boyutları hazır. Görüşmeleri de Ulaştırma Bakanlığımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte proje yürütülüyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU