MHP’li Öztürk: Cumhur İttifakı’nda küçük, büyük yoktur

Öztürk, Erdoğan ile Bahçeli arasındaki uyumun kıskançlığa yol açtığını savundu

Fotoğraf: AA

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, muhalefetin “küçük ortak” tanımına itiraz etti.

Öztürk, “Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve bekası adına bir araya gelen Ak Parti ve MHP arasındaki bu kutlu yürüyüşün adı ‘Hükümet ortaklığı değil’, ‘Cumhur İttifakı’dır. İttifak yapılarında küçük, büyük yoktur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yaptığı açıklamayı Twitter’dan değerlendiren Öztürk, “Cumhur İttifakı’nın her geçen gün güçlenmesinin, milli politikalar üreterek Türkiye’yi bölgesinde karar verir, söz sahibi yapar duruma getirmesinin, dış ülkelerden fazla içtekileri rahatsız etmeye devam ettiğini görüyoruz” dedi.

“Uyum kıskançlığa yol açtı”

Öztürk şöyle devam etti:

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli arasındaki uyumun ne denli kıskançlığa yol açtığı, bir türlü zarar veremedikleri Cumhur İttifakı’nın çelikten iradesinin zillette yarattığı eziklik, yaptıkları her açıklamada gün yüzüne çıkıyor. Kılıçdaroğlu ve İP Müdiresinin bugün yaptığı açıklamalarda bu kıskançlığın ne kadar büyük boyuta ulaştığını görüyoruz. Açıklamayı yapanlardan biri Biden’i Türkiye’den ilk tebrik eden, diğeri kaçak Anayasa yaptığını milletten gizleyen!..

“Her ikisi de hâlâ anlayamadılar” diyen Öztürk, “Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve bekası adına bir araya gelen Ak Parti ve MHP arasındaki bu kutlu yürüyüşün adı ‘Hükümet ortaklığı değil’, ‘Cumhur İttifakı’dır. İttifak yapılarında küçük, büyük yoktur; Ülke ve Millet Sevdası vardır; yürek ister” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU