Albayrak: Yazın enflasyon hedefini tutturacağız

Nisanda bir miktar gerileyen enflasyon rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaz döneminde gıda fiyatlarının düşmesiyle enflasyon hedefinin tutturulacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada yaz aylarında gıda enflasyonunun düşmesiyle enflasyon hedefinin tutturulabileceğini söyledi. 

Yıllık enflasyonun yüzde 19,71’den yüzde 19,50’ye gerilediğini hatırlatan Albayrak şu paylaşımı yaptı: 


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre en fazla fiyat yükselişi yüzde 31,86 ile gıda ve alkolsüz grubu ürünlerde gerçekleşti. Bunu yüzde 27,64 ile ev eşyası izledi. Gıda enflasyonu bir önceki ay yüzde 29,77 seviyesindeydi. 

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'ye bakıldığında ise Nisan 2019’da bir önceki aya göre yüzde 1,45, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,77, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,78 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 18,48 artış gerçekleşti.

Enflasyon hesaplamasında kullanılan sepete dahil edilen 418 maddeden 294’ünün ortalama fiyatı arttı, 82’sinin ortalama fiyatı ise düştü. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU