Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde 1 oy, 25 milyon oyun üzerine çıkabiliyor

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, anket sonuçlarını değerlendirdi ve Gelecek Partisi'nin oy oranını açıkladı

Fotoğraf: Halk TV

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Halk TV'de Fatih Ertürk'ün sunduğu 'Türkiye Nereye?' programında anket sonuçlarını değerlendirdi.

Özdağ, oy oranının anketlere yansımadığını belirtti ve "İnsanlar korkuyor” dedi.

“İnsanlar 'Gelecek Partisi'ne oy vereceğim' diyebilir mi?" diye soran Özdağ, kendi yaptırdıkları anketlerde oy oranının yüzde 5-8 arasında olduğunu açıkladı.

Selçuk Özdağ şunları söyledi:

Neden yansımıyor? İnsanlar korkuyor. İnsanlar 'Gelecek Partisi'ne oy vereceğim' diyebilir mi? İnsanlar nasıl desin? İşi var, aşı var, eşi var, çocukları var... Esnaf vergi memurları gelecek. Defterleri denetlenecek. Fabrikaları denetlenecek.Benim arkadaşlarımın günlerce fabrikaları denetlendi. Bu insanlar söyleyemiyorlar.

"Oy oranımız 5 ile 8"

“Bizim yaptırdığımız anketlerde biz yüzde 5 ile 8'iz. Neden 5 ile 8'iz?” ifadelerini kullanan Özdağ, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde 25 milyonluk bir oyu bir teraziye koyun. Bir de 10 bin oyu bir teraziye koyun. Hatta mübala edeceğim 1 oy, 25 milyon oyun üzerine çıkabiliyor. Çünkü 50+1'i o 1 oy sağlayabiliyor. Yüzde 5-8 çok ciddi oylardır. Bunu iki ile çarpacaksınız” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU