CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan "anayasa çalışması" yanıtı: Böyle bir şey yok

Kılıçdaroğlu basına yansıyan anayasa taslağı için “Kamuoyunda tartışılıyor, ben de hayretle izliyorum" yorumunu yaptı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın 2018'de CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin ortak anayasa çalışması yaptığını ileri sürmesiyle ilgili konuştu.

KRT'nin haberine göre; Kılıçdaroğlu, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını ifade ederek "Böyle bir anayasa çalışması yok. Kamuoyunda tasrtışılıyor, bern de hayretle izliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu 2017'de Türkiye Sosyal, Ekonomik, Siyasal Araştırmalar Vakfı’nın (TÜSES) yaptığı Ortadoğu konulu toplantıya katıldığını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da toplantıda bulunduğunu belirtti.

Toplantıda Ortadoğu’yu tartıştıklarını açıklayan Kılıçdaroğlu "Bir anayasa yazıldı, dört parti bir araya geldi, anayasa taslağı hazırladı" gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Özdağ'ın iddialarına ilişkin "Biz ne HDP ile ne CHP ile ne Saadet Partisi ile herhangi bir anayasa çalışması yapmadık. Hiçbir arkadaşım, bilgim içinde ya da dışında buna sadece HDP değil, CHP, SP dahil bir anayasa çalışması yapmadık" diye konuşmuştu.

Cezaevinde bulunan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ise Twitter hesabından anayasa çalışmalarına ilişkin yaptğı paylaşımda "Henüz İyi Parti kurulmamışken Meclis’te bulunan 4 partinin katılımıyla yeni Anayasa çalışması yapılmış ve 50'nin üzerinde maddede uzlaşma sağlanmıştı" ifadelerini kullanmıştı.

 

Özdağ'ın anayasa çalışmaları içinde yer aldığını öne sürdüğü  CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da Sözcü'den İsmail Saymaz'ın "Dört parti bir araya gelerek, anayasa çalışması yaptı mı?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

Evet, bu çalışma yapıldı ama ben milletvekili olmadan, 2018'in başında bu partilerin daha çok uzman temsilcileri ile yapılan ortak parlamenter rejime yönelik bir yol haritası ortak ilkeler raporu diye çalışma yapıldı. Bundan Ümit Özdağ'ın çoktan beri haberi vardı şimdi kendi parti içerisinde şey yaparak bunu tutup şeye götürdü bölücülük vesaire…

 

 

KRT, Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU