Akdeniz'de yaşanan faciada göçmen annenin çığlığı: Bebeğimi kaybettim, o nerede?

Libya açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin ikiye ayrılarak battığı ve 6 kişinin hayatını kaybettiği facianın görüntüleri yayınlandı

Akdeniz'de son günlerde ard arda göçmen dramları yaşanırken, İspanyol sivil toplum kuruluşu (STK) Open Arms, göçmenlerin denizde yaşadıkları anlardan bir görüntü paylaştı.

Open Arms'ın sosyal medya hesabından paylaştığı, aralarında Joseph adlı 6 aylık bir bebeğin de bulunduğu 6 göçmenin hayatını kaybettiği olayla ilgili görüntülerde, denizin ortasından kurtarılarak bota alınan Gineli annenin "Bebeğimi kaybettim. Bebeğim nerede? Neden ben? Neden bebeğim?" şeklindeki çığlıkları görülüyor.

Open Arms, görüntüye ilişkin,"STK doktor ekibinin büyük çabalarına rağmen batan bottaki 6 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Denizden çıkardığımızda duran kalbi tekrardan atsa da küçük vücudu dayanamadı. Acil durumlar için hazır bekletilen sağlık ünitesine yetiştirilemedi. Ne kadar büyük bir acı ve öfke" değerlendirmesinde bulundu.

Open Arms'ın aynı olayla ilgili yayınladığı diğer bir görüntüde ise kurtarılan bir göçmen çocuğun, "Bottaydık, sonrasında dalga geldi ve botumuz ayrıldı. Biraz su yuttum. Ardından bottaki ipe tutundum ve insanlar beni alıp tekneye koydu. Bu sabah babama (Annem nerede?) diye sordum. O da bana (Bilmiyorum) diye cevap verdi." şeklindeki sözleri ve kurtarılan bir göçmen kadının "Onun annesi denizde kaldı." diye eklemesi yaşanan dramın derinliğini ortaya koydu.

1 Ekim'den bu yana 8 kaza

Uluslararası Göç Örgütü, göçmenleri taşıyan teknelerle ilgili 1 Ekim'den bu yana Orta Akdeniz'de en az 8 deniz kazasının meydana geldiğini bildirdi.

İki gün önce Libya açıklarında ikiye ayrılarak batan bottaki göçmenlerden 6'sı hayatını kaybetmişti.

Dün yine Libya açıklarında iki teknenin batması sonucu 100'e yakın göçmen boğularak can vermişti.

Van Gölü'ndeki göçmen kazası

Geçen temmuz ayında ise, Van Gölü'nde 60 kişiyi taşıyan tekne batmıştı.

Teknenin battığı bölgede arama çalışmaları sonucu 13 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Van-Erciş karayolunda göçmenleri taşıyan araç kaza yaptı

Van'ın Tuşba ilçesinde göçmenleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 29 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, yurda yasa dışı yollarda giren göçmenleri taşıyan, plakası ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen minibüs, Van-Erciş kara yolunda yoldan çıkarak takla attı.

Araçta bulunan 2 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Yaralılar, Van'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU