Okan Bayülgen: Beni Cumhurbaşkanına şikayet ettiler, 2.5 sene işsiz bıraktılar

2016'daki Altın Kelebek töreninde Diriliş Ertuğrul ekibi ile yaşananları ve sonrasındaki süreci anlatan Bayülgen, "2.5 yıl işsiz kaldım. Fransa'da kızımın okuması için orada belli bir meblağ tutuyordum. Onu getirdim ve burada iş sahibi oldum" dedi

196Sekiz isimli Youtube kanalında, Armağan Çağlayan'ın sunduğu Gör Beni programına konuk olan Okan Bayülgen, Kasım 2016'daki Altın Kelebek ödülleri töreninde Diriliş Ertuğrul dizisi ekibiyle yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ödül töreni gecesinde sunuculuk yapan Okan Bayülgen, Diriliş Ertuğrul ile ilgili sözleri sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet edildiğini ve bu nedenle 2.5 yıl işsiz kaldığını iddia etti.

O dönem yaşadıklarını anlatan Bayülgen, "Beni Cumhurbaşkanı'na şikayet ettiler ve Cumhurbaşkanı da bir şeyler söyledi bunun üzerine.  Ben bunun üzerine hiç kin gütmüyorum. Bu konu ile ilgili üzülmüyorum da. Hatta bana başka bir şey yaptırdı" dedi.

Bayülgen şöyle devam etti:

Beni 2.5 sene işsiz bırakmaları;  Fransa'da bankaya götürdüğüm vergisi ödenmiş paraları, o zaman iktidara yakın iş adamları milyarlarca dolar çıkartırken; oradaki 3 kuruş parayı kızımın okuması için orada belli bir meblağ tutuyordum. Onu getirdim ve burada iş sahibi oldum. Bodrum'da bir kulübüm, bir tane brasserie ve İstanbul'da gurur duyduğum bir kabare yatırımım var. Hakikaten ülkemize turistler de geldikleri zaman, 'Bu nasıl bir şey böyle bir yer mi var" diyorlar. 

Dünyadaki hiç bir yerden kopya çekilmemiş. İyi mimar, iyi mühendis ile çalışıp 300 kişilik bir kabarem ve onun altında yine bir kulübüm var. 4 tane iş yeri sahibi oldum. Sırf onlar beni şikayet ettiler ve 2.5 sene kalmama neden oldular diye ben kendime her gün gidebileceğim bir iş yeri yaptım. Hiç ülkemle, ya da başka insanlara küsmedim, bozuşmadım. Başka bir yerde de yaşamayı düşünmedim. Çok mutluyum böyle olduğu için. Beni mekancı yaptılar. Ortağı olmayan bütün yatırımı kendi yapmış, bu işlerle uğraşan ve para kazanan biri haline geldim.

Ne olmuştu? 

43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde, Diriliş Ertuğrul dizisi ekibinden söz ve teşekkür etme imkanı verilmemesi sonrası bir kriz yaşanmıştı.

Programın sunucusu Okan Bayülgen, yaşanan kriz üzerine bir açıklama yapmış, dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ'ı eleştirmişti.

Bunun üzerine Bozdağ da sosyal medyada yayınladığı bir açıklama ile ödülü o gece kuliste iade ettiklerini açıklamıştı.

 

TRT World için düzenlenen tanıtım gecesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Altın Kelebek ödül töreninde Okan Bayülgen ve Diriliş Ertuğrul dizisi ekibi arasında yaşananlara değinerek tepki göstermişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altın Kelebek Ödülleri’nde yaşanan Diriliş Ertuğrul krizine ilişkin, "Az önce Diriliş ekibine de söyledim. Onların o şekilde yorum yapmalarına hiç kafanıza takmayın. Siz milletin gönlünü kazandınız. Asıl ödül bu. 'Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş meğer' diyoruz ya. İşte mesele bu. Benim torunlarım bile bırakamıyorlar. Tamamını izlemek yetmiyor. Bir de özetini izliyorlar. Gönülleri fethetmiş bir dizi bu. Beyefendi izleyememiş. Fırsat bulursa izleyecekmiş. Kardeşlerim, başkaların bizi anlamasını ve hakkıyla anlatmasını beklemenin boş bir çaba olduğunu artık biz çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU