“Berat Albayrak’ın istifası” röportajı gündem olmuştu… YouTuber ve videodaki vatandaş ifade verdi

Videodaki vatandaş “Bu söylediklerimin hepsini yayınla. Hapse atsalar yine söylerim. Korkmuyorum” dedikten sonra ifadeye çağrıldı

Kendine Muhabir isimli YouTube kanalının sahibi Hasan Köksoy ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini bırakan Berat Albayrak’ın istifasını yorumlayan bir vatandaş ifadeye çağrıldı.

Kendine Muhabir isimli YouTube kanalında Albayrak’ın istifasının ardından halka mikrofon uzatılan bir video yayınlandı. Söz konusu videoda bir vatandaş, Albayrak’ın istifasının yerinde olduğunu değerlendirdikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak eleştirilerini dile getirdi.

Sosyal medyada yayılmasının ardından videodaki vatandaş ile kanalın sahibi Köksoy, emniyet tarafından ifadeye çağrıldı.

Köksoy’a emniyette “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlaması yöneltildi ve “Röportajı yaptığınız şahıs kimdir? Röportaj nerede ve ne zaman yapılmıştır” sorusu yöneltildi.

Hasan Köksoy da ifadesinde röportaj yaptığı vatandaşın eleştirilerini dile getirdiğini, konuşmada aleni bir küfür veya hakaret olmadığını belirtti.

YouTuber, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasını kabul etmediğini de beyan etti.

Videoda ne söylenmişti?

Söz konusu video ismi öğrenilemeyen bir vatandaşın Albayrak’ın istifasının sorulması üzerine yaptığı şu eleştirileri yer alıyordu:

Çok yerinde güzel, isabetli bir şey yapmış. Onlar aile şirketiydi. Babası reisi cumhur, damadı maliye bakanı. Onlar aile şirketi. Kayınpederi yönlendirmiştir onu. Bir kere diktatörlüğün bu ülkeden gitmesi lazım. Kaddafi üç sene önce ihtilalle geldi, sokaklarda sürünerek öldü. Saddam diktatörlükten geldi, o da sokaklarda sürünerek öldü. Bu da sokaklarda sürünecek.

Git şuradan bir sor, hiçbir esnaf vergisini veriyor mu? Bağ-Kur’unu yatırıyor mu? Evine ekmek parası götürebiliyor mu, siftah edebiliyor mu?

Memleketin dibi çıkmış. 13 tane uçağı bağlamış Ankara’ya, 1150 odalı sarayda yatıyor, Van Gölü’nün kenarına saray yapmış. Oğlunun gemileri var…

Ben Erdoğan’ın gençliğini tanırım. Beyoğlu ilçe başkanıydı, altında arabası yoktu, bir yüzüğü vardı.  Dünyanın en zengin başbakanı. Nerede bu bolluk? Milletin vergilerini müteahhitlere bağlamış, yok hastane yapmış yok havalimanı yapmış. Devlet yapsaydı yarı parasına yapardı. Merkez Bankası’nın parasını bitirdi. Para bastı. Bir sürü bu işten anlayan insanlar var. Hakimi yönetiyor, savcıyı yönetiyor, karakolları yönetiyor, askeri yönetiyor. Bir Ergenekon çıkardı, Cumhuriyetçi subayları içeri aldı. FETÖ’cünün başı kendisidir. “Hocam gel bu memlekete özledik” diyenler kendileri. Asya Bankası’nın önünden geçen adamı hapse atıyorlar. Hapse atılacaklar kendileri. Bu söylediklerimin hepsini yayınla. Hapse atsalar yine söylerim. Korkmuyorum. Aynen böyle yayınla.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU