Abdullah Avcı, resmen Trabzonspor'da

Trabzonspor, Eddie Newton'dan boşalan teknik direktörlük görevine Abdullah Avcı'yı getirdi

Abdullah Avcı / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da Eddie Newton'un gönderilmesinin ardından teknik direktörlük görevine Abdullah Avcı getirildi.

Bordo-mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu iafdeler kullanıldı:

Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Abdullah Avcı ile 2 buçuk yıllık anlaşma sağlanmıştır.

Anlaşmaya göre Avcı, bu sezonun kalan bölümü için 5 milyon lira, 2021-22 sezonu için 6 milyon 500 bin lira ve 2022-23 sezonu için için ise 8 milyon 500 bin lira garanti ücret kazanacak.

Trabzonspor'da geçen sezon Ünal Karaman'ın görevden alınmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna Hüseyin Çimşir oturdu.

Şampiyonluğun kaybedilmesinin ardından görevine son verilen Çimşir'in yerine takımın yardımcı antrenörü Eddie Newton getirildi.

Newton yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Trabzonspor, 2020-21 sezonuna da Büyük Britanyalı ile başladı.

Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla çıkan bordo-mavili ekip, oynadığı 7 maçta 1 galibiyet, 2 beaberlik ve 4 mağlubiyet sonrası Newton'un görevine son verdi.

Abdullah Avcı'da karar verildi

Süper Lig'deki kötü gidişe son vermekj isteyen Trabzonspor yönetimi, yeni teknik direktör arayışlarında geçen 24 Ocak'tan beri bir takımda görev almayan Abdullah Avcı'da karar kıldı.

Uzun yıllar Medipol Başakşehir'i çalıştıran deneyimli teknik adam, 2018-19 sezonunda şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırmasının ardından İstanbul ekibiyle yollarını ayırarak Beşiktaş'la anlaşmıştı.

Geçen sezon başında siyah-beyazlı ekibin teknik direktörlüğü görevine getirilen Avcı, Beşiktaş'ın başında Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplam 27 resmi maçta görev aldı.

Söz konusu maçlarda 11 kez sahadan galibiyetle ayrılan Avcı'nın öğrencileri, 3 beraberlik ve 13 mağlubiyet yaşadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU