NASA Başkanı Bridenstine, Biden göreve başlamadan önce istifa etmeyi planlıyor

Bridenstine, Biden ve ekibinin güvendiği bir NASA yöneticisine ihtiyaç duyacağını belirtti

Fotoğraf: Reuters

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Başkanı Jim Bridenstine, resmi olmayan sonuçlara göre ABD'nin 46. başkanı olarak seçilen Joe Biden göreve başlamadan önce istifa etmeyi planladığını açıkladı.

Aviation Week'e konuşan Bridenstine, Biden idaresinin yeni başkanın güvendiği bir NASA yöneticisine ihtiyaç duyacağını belirtti ve kendisinin o kişi olmadığını dile getirdi.

Bridenstine şunları söyledi:

Buradaki doğru soru şu: Bir kurum olarak NASA'nın çıkarına ve Amerika'nın keşif programının çıkarına en uygun olan nedir?

Bu soruya "Bunun için ABD Başkanı ile yakın ilişkisi olan, yönetimin güvendiği birisine ihtiyacınız var" yanıtı veren Bridenstine, şöyle devam etti:

Çok başarılı olduk ama bunun sebebi (Başkan ile kurulan) ilişkiydi. Bu ilişkilere sahip olmalısınız. Başkan kim olursa olsun, tanıdıkları ve güvendikleri birine ve yönetimin güvendiği birine sahip olmalılar. O kişi ben olmayacağım.

2017 yılında Donald Trump tarafından atanan NASA Başkanı Bridenstine, 3 seneyle  bu dönemde en uzun süre hizmet veren yetkililer arasında yer alıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU