Gazeteci Müyesser Yıldız tahliye edildi

Yıldız, savunmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hapis cezası aldığı davada söylediği "Bu karar kanuni olabilir ama hukuki değil. Hukukunuzu tanımıyorum" sözlerini hatırlattı

Müyesser Yıldız / Fotoğraf: Twitter

Gazeteci Müyesser Yıldız, "Devletin güvenliği ve siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanık Müyesser Yıldız'ın yanı sıra, tutuksuz sanıklar gazeteci İsmail Dükel ve tutuklu yargılanan astsubay E.B'de katıldı.

Duruşma sonunda, E.B.'nin tutukluluk halinin devamına karar verilirken, tutuksuz yargılanan İsmail Dükel'in yurtdışı çıkış yasağının ve imza şartının kaldırılmasına, Müyesser Yıldız'ın ise yurtdışına çıkış yasağıyla birlikte tahliyesine karar verildi.

Duruşmada ilk savunmayı tutuklu astsubay E.B. yaptı. E.B.'nin ardından İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız'ın savunmalarıyla süren duruşmada, savcılık mütalaasında Yıldız'ın tutukluluk halinin devamı istendi. 

"İddianame değil intikamname"

Hakkında düzenlenen iddianameyi 'intikamname' olarak adlandıran Müyesser Yıldız, savunmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hapis cezası aldığı davada söylediği "Bu karar kanuni olabilir ama hukuki değil. Hukukunuzu tanımıyorum" sözlerini hatırlatarak "Bize yapılanlar kanuni bile değil. Ben de hukukunuzu tanımıyorum. O yüzden savunma yapmayacağım" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve astsubay E.B., Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, E.B. ve Müyesser Yıldız 11 Haziran'dan tutuklanmıştı.

İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dükel, Yıldız ve iki gazeteciye bilgi temin ettiği iddiasıyla E.B. hakkında "devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçunu zincirleme işledikleri gerekçesiyle 6 yıl 3'er aydan 17 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bir sonraki duruşma, 6 Ocak'ta görülecek.

DAHA FAZLA HABER OKU