Shakira'dan Beyonce'a, Lady Gaga'dan Jennifer Lopez'e ünlülerin Biden'ın zaferine tepkileri

Demokrat Joe Biden, başkanlık yarışında Donald Trump’ı alt etti ve ABD’nin 46. başkanı olacak

Ricky Martin, Bruce Springsteen gibi isimler seçimden önce eğer Trump kazanırsa ülkeyi terk edeceklerini söylemişti (Fotoğraflar: AFP-AP)

ABD 2020 Başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ı mağlup ederek ABD’nin 46. başkanı olarak göreve başlayacak Joe Biden’a ünlülerden destek yağdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokratların başkan yardımcısı adayı Kamala Harris de seçim başarısının ardından ülke tarihinde o pozisyona gelen ilk kadın siyasetçi olma unvanını kazandı. 

Seçim öncesinde de pek çok ünlü Biden ve Harris’e desteklerini açıklamıştı. Metro'nun haberine göre Biden’ın önemli eyaletleri de kazanmasının ardından başkanlığının kesinleşmesiyle Beyonce, Kim Kardashian, Lady Gaga gibi isimler Biden’ı sosyal medya hesaplarından tebrik etti. 

Beyonce Instagram hesabından Biden ve Harris’in fotoğrafını paylaşarak "Tebrikler" mesajı paylaştı. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beyoncé (@beyonce)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Bununla birlikte eşi Kanye West de seçim yarışına dahil olsa da Kim Kardashian West, Biden ve Harris’i üç mavi kalp emojisiyle kutladı.

 

 

Genç şarkıcı Ariana Grande de, "Ağlıyorum, Tanrı’ya şükürler olsun" mesajıyla Twitter’dan düşüncelerini paylaştı. 

 

 

Gözyaşlarına hakim olamayan Lady Gaga ise şu ifadeleri kullandı:

Herkese merhaba, hepinizin kutlama yaptığını umuyorum. Bu ülkedeki bütün kadınların gerçek bir hesaplaşma ve gerçek bir değişim olduğunu bildiğini umuyorum. Umarım sesleri iktidar tarafından ezilenler, sesinizin duyulduğunu biliyorsunuzdur. Dürüst olmak gerekirse ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Çok, çok özel bir gün.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lady Gaga (@ladygaga)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Friends dizisinin yıldızı Jennifer Aniston, Biden’ın zaferini dizinin ikonik sahnelerinden birinin görüntüsünü paylaşarak kutladı. 

 

insta.png
(Instagram)

 

Ünlü pop şarkıcısı Jennifer Lopez de, "Bu sabah çok mutluyum. Sadece sevinç gözyaşları döküyorum. Umarım hepimiz bir araya gelebilir, birbirimizi sevebilir ve birbirimizi takdir edebiliriz. Bugün yeni bir gün" diye belirtti. 

Khloe Kardashian, Lizzo, Gigi Hadid gibi isimler de sevinçlerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Öte yandan Game of Thrones dizisinin yıldızlarından Sophie Turner, Instagram hesabından Donald Trump’ın fotoğrafını paylaşarak "Kovuldun" diye yazdı. Ünlü şarkıcı Shakira da Biden’ın seçim zaferini çocuklarıyla kutladığını söyledi. 

 

 

Sacha Baron Cohen ve Stephen King gibi isimler de sonuçları kutlayanlar arasındaydı. Korku türünün efsanevi yazarı King, "Hayatımın en güzel günlerinden biri" ifadelerini kullandı.

 

 

Cohen ise, “Adaylar kampanya yürütür. Halk konuşur. Oylar açıktır. Başkan Biden 20 Ocak’ta yemin edecek. Demokrasi işliyor” diye belirtti. 

 

Independent Türkçe, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU