Bir erik çekirdeği için çocuğu dövüp ormana götüren saldırgan adli kontrolle serbest bırakıldı

Mahkeme saldırgan için elektronik kelepçe ile konutu terk etmeme ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi

İstanbul Tuzla'da 12 yaşındaki çocuğu tekme tokat dövdüğü için gözaltına alınan şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aydınlı Mahallesi'nde bir otomobil sürücüsünün çocuğu darbetme görüntülerinin ortaya çıkması üzerine, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatılmış, şüpheli U.Ö. gözaltına alınmıştı.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na gönderildi.

Burada nöbetçi savcılığa çıkarılan şüpheli U.Ö, ifadesinin alınmasının ardından "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kendisini savunamayacak durumda bulunan çocuğu yaralama" suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anadolu Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli U.Ö'nün üzerine atılı suçları işlediğine dair somut delillerin bulunmasına rağmen, atılı suçun kanunda ön görülen cezası, sabit ikametgah sahibi olması, adli kontrol tedbiri ile beklenilen faydanın sağlanabileceği gerekçeleriyle tutuklanmasına yönelik talebin reddine karar verdi.

Hakimlik, şüpheli hakkında "elektronik kelepçe takılmak suretiyle konutunu terk etmemek" ve "yurt dışına çıkmamak" şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti.

U.Ö'nün hakimlikteki beyanında, yaptığından dolayı çok pişman olduğunu belirterek, "Çocuklar arabama taş attılar. Ben de öfkelendim. Aracı durdurdum ve çocuklardan birisini yakaladım. Birkaç tane tokat attım. Diğerlerinin yerini sordum. Ormanlık alanda olacağını söyleyince ormanlık alana doğru yürürken bir bayan bağırdı. Zaten çocukları bırakacaktım. Çok pişmanım. Çocuğu alıkoyma gibi bir kastım yoktu. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep ederim" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Saldırganın "Birkaç tane tokat attım" dediği olayın görüntülerinde çocuğu yumruklayıp yere düşürdüğü ve yerde de tekme attığı görülüyor.
 

 

Dün bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Ahbap Platformu'nun kurucusu sanatçı Haluk Levent olayın takipçisi olacaklarını açıklamıştı. Levent, saldırganın adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU