Lindsey Graham, kadınların kürtaja karşılarsa "Amerika'da yeri olduğunu" söyledi

Senatörün yorumları, ekim başında genç Siyahlar ve göçmenler hakkında yaptığı açıklamanın tekrarı

Senatör Graham, genç siyahlar ve göçmenlerle ilgili sözleriyle de tepki çekmişti (Reuters)

Lindsey Graham, Amerika'daki genç kadınların kürtaj karşıtı oldukları, dini benimsedikleri ve geleneksel aile yapısına uygun hareket ettikleri takdirde istedikleri her şeyi başarabileceklerini söyledi.

Güney Karolina'nın Conway kentinde bir kampanya etkinliğinde konuşan Güney Karolina Senatörü, Yargıç Amy Coney Barrett'ı rol model olarak gösterdi.

Senatör, "Yargıç Barrett'la ilgili neyi seviyorum biliyor musunuz? Kendisi her şeye sahip. Sadece çok zeki değil, aynı zamanda inanılmaz derecede iyi biri. İnancını kucaklıyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Her genç kadının kürtaj karşıtı olduğu, dinini benimsediği ve geleneksel aile yapısına uygun hareket ettiği takdirde Amerika'da bir yeri olacağını bilmesini istiyorum. Bu şekilde istediğiniz her yere ulaşabilirsiniz, genç hanımlar” diye ekledi.

Graham, son derece çekişmeli seçim yarışında partisinin eyaletteki ilk Siyah başkanı olan Demokrat rakibi Jaime Harrison'a karşı kampanya yürütüyor.

Harrison'la bir tartışma sırasında senatör, genç siyahların ve göçmenlerin Güney Karolina'da "her yere gidebileceğini" söyleyip, "ama sadece liberal değil muhafazakar olması" gerektiğini eklediği için sert eleştirilerin hedefi olmuştu.

Bu hafta sonu internette benzer bir öfke vardı; Twitter kullanıcıları Senatöre 1950'lerde veya 19. yüzyılda olmadıklarını hatırlattı.

Diğerleriyse hiç evlenmemiş ve çocuğu olmayan, buna rağmen kadınlara "geleneksel aile yapısına" bağlı kalmaları konusunda öğüt veren 65 yaşındaki adamın ikiyüzlülüğüne işaret etti.

Güney Karolina bir Cumhuriyetçi kalesiyken (Senatör Graham 2014'te yüzde 15,6 puanla kazanmıştı) bu yılki seçimlerde böylesine çekişmeli bir hal alması birçok kişiyi şaşırttı.

Graham, anketlerde potansiyel olarak hata payı olsa da tek haneli rakamlarla önde.

Pek çok seçmen, senatörün Yargıç Barrett'ın Yüksek Mahkeme'ye adaylığı ve onaylanması konusunda karar değiştirmesiyle harekete geçmiş görünüyor. Senatör daha önce kayda geçen bir açıklamasında yeni yargıçların seçim yıllarında atanmaması gerektiğini söylemişti.

Donald Trump'ın eyaleti ve seçiciler kurulundaki 9 oyu kazanacağı neredeyse kesin.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU