Prof.Dr. Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlandı... Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Prof. Dr. Kuzu'nun İstanbul Fatih Camisi'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'li isimler katıldı

Fotoğraf: AA

Yeni  tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden eski AK Parti'de milletvekili ve anayasa hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlandı.

Kuzu'nun İstanbul Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP İstanbul

Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.
 

20201102_2_45148433_59414670.jpg
Fotoğraf: AA


Prof.Dr. Burhan Kuzu'nun cenaze terörenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

İzmir'de yaşanan hadise ortada. 80'e yakın vefat, bine yakın yaralı var. Böyle bir akıbetle imtihan olacakları belki de akıllarından geçmi,yordu. Rabbim bizlere iman, Kur'an, İslam ile ölmeyi nasip etsin. Burhan Hoca'yı çok kısa sürede kaybettik. Rabbim mekanını cennet eylesin. Dava arkadaşlarına, milletimize başı sağolsun diliyorum.

Burhan Kuzu kimdir?

Kayseri Develi'de 1955'te dünyaya gelen Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Akademik alanda yürüttüğü çalışmalarla profesörlük unvanı alan Kuzu, stajyer kaymakam olarak çalıştı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerini yaptı.

Akademik araştırmaları çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bulunan Kuzu, mesleki alanda çok sayıda kitap ve makale yazdı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik üstlenen Burhan Kuzu, 2001'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu üyesi olarak aktif siyasete başladı. Partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüten Kuzu, 22, 23 ve 24. dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Cumhurbaşkanı Fahri Başdanışmanlığı görevinde de bulunan Burhan Kuzu, AK Parti MKYK üyesiydi.

İyi düzeyde Fransızca bilen Kuzu, evli ve 2 çocuk babasıydı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU