MetroPOLL anketi: Seçmenin yüzde 64’ü ‘Anayasa Mahkemesi'nin yetkileri hiçbir koşulda kısıtlanmamalıdır’ görüşünde

MetroPOLL Araştırma şirketi kurucusu Sencar AK Parti seçmeninin yarısı ve MHP seçmeninin yüzde 60’ının da AYM’nin yetkilerinin kısıtlanmasına karşı olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

Anayasa Mahkemesi yetkilerinin kısıtlanması konusunda MetroPOLL Araştırma şirketi bir anket yaptı.

"Anayasa Mahkemesi’nin yetkileri hiçbir koşulda kısıtlanmamalıdır’ şeklindeki görüşe ne derece katılıyorsunuz?” sorusunun sorulduğu MetroPOLL Türkiye’nin Nabzı Ekim 2020 çalışmasına, katılımcıların yüzde 64'lük kesimi “Anayasa Mahkemesi'nin yetkileri hiçbir koşulda kısıtlanmamalıdır” şeklindeki görüşe katıldı.

Yüzde 23'ü ise bu görüşe katılmadığını belirtti.

Sencar: Çok önemli bir sonuç

Şirketin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar AYM sorusuna ilişkin “AK Parti seçmeninin yarısı ve MHP seçmeninin yüzde 60’ı da AYM’nin yetkilerinin kısıtlanmasına karşı. Çok önemli bir sonuç” değerlendirmesi yaptı.

'Işıklar yanıyor' tartışması 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararı verdiği Enis Berberoğlu için, yeniden yargılanmasına yer olmadığına hükmetmesi tartışmalara neden olmuştu.

Kararın ardından AYM Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım’ın "Işıklar yanıyor" paylaşımına da "Darbe iması" eleştirileri yöneltilmişti.

İktidardan peş peşe açıklamaların geldiği konu hakkında Yıldırım darbe iması yapmak gibi bir maksadının olmadığını belirtmiş ve özür dilemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU