Wallmart, mağazalarındaki silahları toplattı

Mağazalarının çoğunda silah satan Wallmart, sivil itaatsizlik riskine karşı birtakım önlemler aldı

Fotoğraf: AP

ABD'de market zinciri Wallmart, 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimine günler kala Philadelphia'da bir siyahinin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto ve yağma eylemleri üzerine tüm mağazalarındaki silah ve mühimmat  reyonlarını boşalttı. 

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, mağazalarının çoğunda silah satan Wallmart, sivil itaatsizlik riskine karşı birtakım önlemler aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yağmalama ve hırsızlık ihtimaline karşı tüm mağazalarındaki silah ve mühimmatları reyonlardan kaldıran Wallmart, bu uygulamanın geçen birkaç yılda da yapıldığını, kararın çalışanlar ve müşterilerin güvenliği için alındığını bildirdi.

Wallmart, müşterilerinin talep etmeleri durumunda silah satın alabileceklerini belirtti.  

Market zinciri, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından da benzer bir karar alarak mağazalarındaki silahları toplatmıştı. 

Philadelphia'da gerginlik

ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki Philadelphia şehrinde, 2 polisin, siyahi Walter Wallace'i öldürmesi üzerine başlayan protestoların kontrol altına alınması için şehir genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

p.jpg
Fotoğraf: AA

 

Pandemide silahlanma arttı

Dünyada bireysel silahlanmanın en yüksek olduğu ve pek ok süper markette silah satışının yapıldığı ABD’de, pandemi döneminde de silah satışları rekor kırmıştı. Kovid-19 salgınının ardından geçtiğimiz Mart ayında ABD’de 2 milyon silah satışı yapılmış ve bu rakama 2012’den sonraki en yüksek rakam olarak kayıtlara geçmişti.

2012 yılında gerçekleşen ve 26 kişinin öldüğü Sand Hook ilkokulu saldırısı sonrasında da silah satışlarında yüksek bir artış olmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU