Deniz Zeyrek: Erdoğan’ın tepkisi, paylaştığım bilginin doğruluğunu en üst perdeden gösterdi

"Muhalefeti askıda ekmek kampanyasını, iktidara karşı sonuna kadar kullanacağını öngörmek hiç de zor olmasa gerek"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’nin başlattığı askıda ekmek kampanyasına yönelik tepkisini köşesine taşıdı. Kampanyanın ilk başladığı günlerde “Emin olun, bilgiyle söylüyorum, bu kampanya en çok AK Parti'yi rahatsız etti” diye yazan Zeyrek, bu bilginin Erdoğan tarafından doğrulandığına dikkati çekti.

Deniz Zeyrek, bugünkü köşe yazısında askıda ekmek kampanyası ile ilgili iktidar ve MHP tarafından yapılan açıklamaları derledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek, yazısının devamında şunları söyledi:

Bahçeli ile Erdoğan'ın sözleri gayet açık. “Askıda ekmek” kampanyası başlatıldıktan sonraki yazımda, “Emin olun, bilgiyle söylüyorum, bu kampanya en çok AK Parti'yi rahatsız etti” ifadesini kullanmıştım. Erdoğan'ın “Bırakın Allah'ınızı severseniz ya…” diye başlayan tepkisi, paylaştığım bilginin doğruluğunu en üst perdeden gösterdi.

Bazı AK Partililere göre kampanyanın “komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir” sözüne dayandırılması, Erdoğan'ın tepkisini çeken ana unsur olmuş. Çünkü her fırsatta “Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tam bir gol pası gitmiş. Muhalefetin “komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir” söylemiyle başlatılan “askıda ekmek” kampanyasını, iktidara karşı sonuna kadar kullanacağını öngörmek hiç de zor olmasa gerek.

Son bir not da Erdoğan'a “Eve ekmek götüremiyoruz” diyen ve “Alın keyif çayı için” yanıtını alan, peşi sıra da özür üzerine özür dileyen Malatya Servisçiler Odası yönetimine:

Eve ekmek götüremiyorsanız, otobüsten atılan keyif çayını götürün. Ekmek yoksa keyif çayı için!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU