Sabah yazarı: Otomobil satın almak için aylarca bekleyen tüketiciler çareyi torpilde buldu

“2020, otomotiv sektöründe çalışanların eş-dost, akraba, askerlik, okul arkadaşları vb tarafından hatırlandığı bir yıl oldu”

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesi yazarı Ufuk Sandık, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla kısıtlı bir şekilde üretilebilen otomobillerde bazı tüketicilerin aylarca bekleme süresi “torpil ile çözdüklerini” yazdı.

Sandık, bugünkü köşe yazısında Türkiye’de 2019’un son çeyreğinden beri otomobillerde bir stok sorunu olduğunu ve bunun bir türlü çözülemediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Talebi karşılamakta zorlanan firmaların teslimatları ancak iki ya da üç ay sonrasına verdiklerini, stok sorununun kısa bir sürede çözülemeyeceğini ifade eden Sandık, şöyle yazdı:

İşte bu durum otomotiv pazarında "torpil" dönemini başlattı. İstedikleri otomobile kavuşmak için aylarca beklemek zorunda kalan tüketiciler çareyi "torpil" yönteminde buldu. Otomotiv sektöründe çalışan bir tanıdık bulup, adını bekleme listesinde ilk sıralara yazdırmaya çalışıyor.

“Bu yüzden 2020, otomotiv sektöründe çalışanların eş-dost, akraba, askerlik, okul arkadaşları vb tarafından hatırlandığı bir yıl oldu” diyen Sabah yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Otomotivcilerin telefonları, danışmak ya da "torpil" için arayan yakınları yüzünden susmadı. Hatta yıllar önce otomotivden ayrılıp bir başka sektörde çalışmaya başlayan arkadaşlarından bile medet umanlar oldu.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU