Bahçeli: Fransa çıbanbaşıdır, Yunanistan kriz odağıdır

Doğu Akdeniz üzerinden Fransa'ya yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "Türk'e ve İslam'a kim ters ve miyop bakıyorsa şer bir ittifakın içindedir" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, birlik ve beraberlikten yana olduklarını söyledi / Fotoğraf: AA 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara İl Kongresi'ne yazılı bir mesaj gönderdi. 

"Unutmayınız ki, birlikte hayır, ayrılıkta azap vardır" diye Bahçeli, "Biz azaba değil, hayra, helale, haysiyetli bir hayata talibiz" dedi. 

Türkiye'nin bir yanda virüs tehdidi diğer yanda vandal emeller meşgul edildiğini savunan Bahçeli, "Ege ve Doğu Akdeniz’de hak ve menfaatlerimize zarar vermek için nöbetleşe nifak devriyesine çıkan ülkeler ve karanlık emeller oldukça faaldir. Türkiye’yi içte ve dışta hedef alan taciz ve tahrikler mutlaka tetikte ve uyanık olmamızı gerektirmektedir" diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Belirsiz ve kaotik bir dünya tablosu karşımızdadır" ifadelerini kullanan Bahçeli, mesajında şunları kaydetti: 

"Siyasi ve ekonomik operasyonlar, diplomatik ve askeri şantajlarla desteklenmektedir.Fransa çıbanbaşıdır, Yunanistan kriz odağıdır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ganimet avındadır, Türk’e ve İslam’a kim ters ve miyop bakıyorsa şer bir ittifakın içindedir. Türk milleti bu çağda da mazlumların sesidir. Mağdur milyonların sözcüsüdür. Adalet ve hakkaniyetin yılmaz savunucusudur." 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin zalime, haine, teröriste, FETÖ'cüsünden PKK'lısına kadar Türk’e kefen biçenlerle sonuna kadar mücadeleden yana olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Yılmayacağız, yıkılmayacağız, teslim olmayacağız, nihayetinde başaracağız. Türkiye'nin kuyusunu kazanları mağlup, eğer yüzleri varsa da mahcup edeceğiz. Cumhur İttifakı'yla Türk milletinin hayal ve hedeflerini gerçekleştireceğiz. Tehdit ne kadar fazla olursa olsun dayanacağız, sabredeceğiz, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyerek istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkacağız. Bunun için de fitne çıkaranları ayıklayacağız.
Bozgunculuk yapanları ayıracağız" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU