Nihat Hatipoğlu’ndan "otelinde içki servisi yapılıyor" iddiasına açıklama

"Benim bira ile ilgili sözlerime karşılık mahiyetinde servis edilen sahte ve insafsızca bir yalan haber"

Fotoğraf: AA

İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu, bira ile ilgili yazdığı bir köşe yazısının ardından sosyal medyada gündeme gelen bir iddiaya açıklama getirdi.

Hatipoğlu, hafta içi kaleme aldığı bir yazısında “Bir ilimizdeki sokaktan hayretler içinde geçtim. Dışarıda dört genç kız bira içiyordu” ifadelerini kullanmıştı. Hatipoğlu yazısında “Ama oradakiler de bu ülkenin evlatları, çocukları. Onları yok saymak yerine var kabul edip öyle hareket etmek lazım” diye yazmıştı. Sosyal medyada gündem olan bu açıklamanın ardından Hatipoğlu’nun Sultanahmet’te sahip olduğu otelde içki servisi yapıldığı iddiası gündeme geldi.

Hürriyet’ten Ahmet Hakan da söz konusu iddiayı Hatipoğlu’na sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hatipoğlu, şu yanıtı verdi:

Asla! Böyle bir şey söz konusu değil. Önüme katrilyonlar konsa böyle bir şeye tenezzül etmem. Hiçbir dönemde içki, bira vs. o binaya girmemiştir, dışarıdan getirilip içilmesine müsaade edilmemiştir. Sosyal medyada servis edilen bar fotoğrafları, baştan sona sahtedir. Bu bir yalandır. Benim bira ile ilgili sözlerime karşılık mahiyetinde servis edilen sahte ve insafsızca bir yalan haberdir. Göz göre göre böyle bir yalan nasıl ortaya atılır hakikaten anlayamıyorum. Sözümü, bakışımı, fetvamı, görüşümü eleştir istediğin kadar. Anlarım. Ama böyle ahlaksızca bir iftiraya neden başvuruyorlar?

İddia neden ortaya atıldı?

Hatipoğlu’nun Sabah gazetesinde kaleme aldığı yazının ardından bazı sosyal medya kullanıcıları ilahiyat profesörünün sahibi olduğu Ayasultan Otel’den fotoğraflar paylaşmıştı.

Dünyaca ünlü bir seyahat sitesinden alınan fotoğrafların oteli deneyimleyen kişiler tarafından paylaşıldığı öne sürülmüştü. Bu fotoğrafların bazılarında masalarda içki bulunuyordu.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU