House of the Dragon, Westeros'un en kanlı iç savaşının işaretlerini veriyor

Paddy Considine'in oyuncu kadrosunda yer alacak ilk isim olduğu kısa süre önce açıklanmıştı

Game of Thrones evrenine dair yeni çıkan Fire Cannot Kill a Dragon (Ateş Ejderhayı Öldüremez) kitabı dizinin çekimlerinde yaşananları anlatıyor (HBO)

House of the Dragon’ın Westeros'ta ortalığın birbirine girdiğini göstereceği tahmin ediliyor. Game of Thrones'ta işlenen olayların öncesini konu alan dizi geçen yıl için sipariş edilmişti fakat HBO'nun Westeros'taki bir sonraki macerası hakkında duyurulduğu günün ardından pek fazla haber çıkmamıştı.

Öte yandan Paddy Considine’in House of the Dragon'a katılan ilk aktör olması dizinin ana çatışması hakkında azımsanmayacak yeni bilgiler veriyor.

Considine’in dizide Kral Viserys Targaryen rolünü üstleneceği biliniyor. George R.R. Martin'in Ateş ve Kan (Fire & Blood) adlı kitabında (Game of Thrones'daki olaylardan 300 yıl önce geçen ve dizinin temel alacağı kitap) Viserys, beşinci Targaryen kralıydı ve Westeros'ta bir barış döneminde hüküm sürüyordu. HBO'nun tanımına göre karakter Westeros tarihindeki çoğu kraldan farklıydı ve nezaketi benimsemişti.

Viserys Harrenhal'daki Büyük Konsey'de Westeros lordları tarafından Eski Kral Jaehaerys Targaryen'in halefi seçilmişti. Sıcak, nazik ve dürüst bir adam olan Viserys yalnızca büyükbabasının mirasını devam ettirmek istiyordu fakat Game of Thrones'tan öğrendiğimiz gibi, iyi adamlar büyük krallar olur diye bir kaide yok.

Inverse'ün haberine göre Viserys'in barışçıl yönetimine ve cömertliğine rağmen kral olarak geçirdiği dönem Targaryenlerin iki yıl süren iç savaşı "Ejderhaların Dansı"nın temelini atmıştı. Her şey Viserys'in çocukları Rhaenyra ve II. Aegon'un onun yerine geçmek için savaşmasıyla başladı. II. Aegon'un doğumundan önce Viserys, Rhaenyra'yı Westeros'u yönetmesi için eğitiyordu ve resmen varisi olarak tanımıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Viserys'in ikinci eşi, II. Aegon ve erkek kardeşleri Rhaenyra ve oğullarına pek de hayranlık beslemiyordu. Birbirleri arasında yüklü miktarda hoşnutsuzluk ve art niyet söz konusuydu. Tahta kimin oturacağına dair gerginlikler arttı ve nihayetinde Viserys'in ölümünün ardından bir iç savaş patlak verdi.

Masum insanların yanı sıra II. Aegon ve kardeşinin ejderhası tarafından yenen Rhaenyra'nın ölümle tanıştığı kanlı, korkunç bir savaştı. Savaş ayrıca ejderhaların yok olmasına da ön ayak oldu. Considine'in oyuncu kadrosuna yer alması House of the Dragon'un Game of Thrones'taki olaylardan yaklaşık yüz yıl önce gerçekleşen iç savaştan önceki yıllarda geçiyor olabileceğine işaret ediyor.

Viserys acımasız bir şekilde ölmedi ama ölümü, Kral Robert Baratheon ve Ned Stark'ın Beş Kralın Savaşı'nı başlatan ölümüne paralel görülebilir. Bu bağlamda, ön dizinin Viserys'in son yıllarını ve çocukları arasındaki gerilimi konu edinmesi mümkün. Ne de olsa Game of Thrones ilk andan bir savaşla başlamamıştı; aynı şey muhtemelen House of the Dragon için de geçerli olacak.

 

Independent Türkçe, Inverse

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

DAHA FAZLA HABER OKU