Akit yazarı: Türkiye ruhsat verirse hiç tereddüt etmeden aşı yaptıracağım

"Maske ahlaksızlarına hiçbir şekilde tolerans göstermeye hiç kimsenin hakkı yok"

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarlarından Yaşar Baş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için Türkiye’nin ruhsat vereceği bir aşıyı tereddüt etmeden yaptıracağını söyledi.

Baş, bugünkü köşe yazısında devlete her bakımdan güvenebileceğini söylerken şu ifadeleri kullandı.

Her bakımdan güven duyacağımız bir devletimiz var. Salgın hastalık ile ilgili tıbbi prosedürler ve korunma prosedürleri konusunda aldığı kararlar her ne ise ona güvenmek ve uygulamak durumundayız. 

Devletin gerekli güvenlik prosedürlerinden geçmemiş bir tedaviye veya aşıya izin vereceğini “hiç sanmadığını” söyleyen Baş, şöyle devam etti:

Bu nedenle Türkiye devleti herhangi bir aşıya ruhsat verir ise hiç tereddüt etmeden bu aşıyı şahsen ben yaptıracağım.

Şu an Kovid-19 için herhangi bir aşının olmadığına dikkati çeken Baş, şunları yazdı:

Şimdi yapabileceğimiz tek şey tedbirlere harfiyen uymak. Bir defa tedbirlere uymamamın çok büyük bir ahlaksızlık olduğunu hep birlikte topluma yerleştirmemiz gerekiyor. Bir kişisel deneyim olarak şunu gördüm ki, maske takılır ve kapalı mekânlarda mesafe kuralına uymadan uzun zaman geçirmezseniz bu musibetin bulaşma ihtimali çok çok azalıyor. Bu tedbirlere uymak veya bu tedbirlere uymayı denetlemek çok mu zor Allah aşkına. Maske ahlaksızlarına hiçbir şekilde tolerans göstermeye hiç kimsenin hakkı yok. Hiç lafı eğip bükmeye gerek yok. İnsanların bulunduğu ortamda maskesiz gezmek çok büyük bir ahlaksızlık hatta insanların hayatını tehlikeye atan namussuzluktur.  Bu ahlaksızlık ve namussuzlukla mücadele de hepimizin görevidir. 

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU