Ermenistan Kamu Radyosu, Serdar Ortaç’ı “öldürdü”

Ermenistan’a ait bir yayında “Öldürülen Azerbaycan askeri” haberinde Serdar Ortaç’ın fotoğrafı kullanıldı

Fotoğraf: Twitter

Dağlık Karabağ bölgesinde Bakü ile Erivan arasındaki çatışmalar devam ederken Ermenistan’a ait bir yayında “öldürülen asker” başlığı altında şarkıcı Serdar Ortaç ile oyuncu Kaan Girgin’in fotoğrafları kullanıldı.

Ermenistan Kamu Radyosu’nun internet sitesinde “Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı” başlığını taşıyan haberde Ortaç ve Girgin’in asker kıyafetleriyle çekilmiş eski bir fotoğrafı kullanıldı.

adsiz.png
Ekran görüntüsü: Ermenistan Kamu Radyosu


Haberde “Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı Artsakh Enformasyon Merkezi tarafından bir infografik ile sunulmaktadır” metninin altında Ermenice hazırlanmış bir infografik kullanıldı.

Ortaç'ın askerlik açıklaması

Şarkıcı Serdar Ortaç, geçen günlerde "Azerbaycan için gerekirse askere gider misiniz?" sorusuna "Bana görev gelirse tabii ki yaparım. Ama bana gelene kadar Azerbaycan kendi askeriyle koruyor vatandaşını" yanıtını vermişti.

5d793ab745d2a023a0dcd855.jpg
Fotoğraf: Twitter


Ortaç’ın bu yanıtı geçmişte askerlikten kaçtığı gerekçesiyle hapis yatmasının tekrar hatırlanmasıyla gündem olmuştu.

Ortaç, 1999 yılında 'Askerlikten kısmen veya tamamen kurtulmak için hile yapmak' suçundan 54 gün Mamak Askeri Cezaevi'nde kalmıştı. Hapisten çıkan Ortaç, daha sonra askerliğini Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı 178. Piyade Er Eğitim Alayı'nda bedelli olarak yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU