Milli Gazete yazarı: Düşünebiliyor musunuz, minareden aşağı düşen biri kendini uçuyor zannediyor!

"Dün beraber olduklarımız, aynı şeyleri düşündüğümüzü ve aynı şeyleri savunduğumuzu sandığımız insanlar oralı bile değiller"

Fotoğraf: Pixabay

Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete yazarlarından Zeki Ceyhan, Türkiye’deki ekonominin gidişatına dair kaleme aldığı yazıda “Dün beraber olduklarımız, aynı şeyleri düşündüğümüzü ve aynı şeyleri savunduğumuzu sandığımız insanlar oralı bile değiller” dedi. Ceyhan, "Düşünebiliyor musunuz, minareden aşağı düşen biri kendini uçuyor zannediyor!" yorumunu yaptı.

Ceyhan, “İyi ki ayrılmışlar” başlıklı köşe yazısında bazı kişiler için AK Parti'ye geçtiklerinde ilk olarak üzüntü duyduklarını ifade etti ve şunları söyledi:

Aradan geçen bunca seneden ve aramızdan ayrılan arkadaşların yaptıkları açıklamalardan sonra kendi kendimize, “Biz bu kafa yapısındaki insanlarla nasıl beraber olabildik” diye sorma ihtiyacını hissediyoruz. Ve “iyi ki ayrılmışlar” demekten kendimizi alamıyoruz. Aramızdan “ayrılmamış” olsalar bugün yine böyle akıllarına estiği gibi konuşuyor olabilirler miydi bilmiyoruz! varsayalım ki hep beraber yola devam ettik onlar yine bugün söylediklerine benzer laflar ettiler. İşte o zaman üzüntümüzden kahrolurduk. Ekonominin tepe aşağı gittiği bir anda bizimle beraber olanlar ekonominin uçuşa geçtiğini savunuyor olsa ele güne ne derdik? Nasıl savunurduk böyle bir abesi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti'ye geçen kişilerin açıklamalarına şahit oldukça “İyi ki ayrılmışlar” dediklerini söyleyen Ceyhan, şunları yazdı:

Aramızdan ayrılanların bu tür açıklamalarına şahit oldukça, “İyi ki ayrılmışlar” diye Rabbimize hamt ediyoruz. Düşünebiliyor musunuz, minareden aşağı düşen biri kendini uçuyor zannediyor! Bunun hak verilebilecek bir yanı var mı?  Ekonomi büyük çalkantılar içinden geçiyor. Dün beraber olduklarımız, aynı şeyleri düşündüğümüzü ve aynı şeyleri savunduğumuzu sandığımız insanlar oralı bile değiller. Aramızdan ayrılmış olanlar milletin gözünün içine baka baka Türkiye’nin zenginleştiğini ve böyle dalgalanmaların normal olduğunu söyleyebiliyorlar. Yaşanan kur dalgalanmasının ilk olmaması ile övünüyorlar! Aramızdan ayrılmamış olsalar ve hâlâ birlikte hareket ediyor olsak ve onlar yine kendilerini böyle savunsalar biz ne yapardık? İşte bu nedenle, “İyi ki ayrılmışlar” diyoruz.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU