Türkiye'den "Azerbaycan Bağımsızlık Günü" kutlama mesajları: "Vatan mücadelelerinde kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu pek çok isim, Ermenistan'ın saldırılarına maruz kalan "Azerbaycan Bağımsızlık Günü"nü tebrik etti

Fotoğraf: AA

Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanmasının üzerinden 29 yıl geçti. 

Dağlık Karabağ nedeniyle Ermenistan - Azerbaycan arasındaki çatışmalar devam ederken Azerbaycan'ın bağımsızlık günü nedeniyle Türkiye'den tebrik mesajları geldi.

Erdoğan: Vatan mücadelelerinde kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın bağımsızlık gününü tebrik eden isimlerden oldu.

Erdoğan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Can kardeşimiz, can dostumuz Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü'nü tebrik ediyorum. 'Tek Millet, İki Devlet' anlayışıyla, Azerbaycan'ı her alanda desteklemeye ve vatan mücadelelerinde kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu: Bütün demokrat dünyanın Azerbaycan'a destek vermesi lazım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ'lu da Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü'nü kuladı.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan paylaştığı videolu mesajında, Bugün 18 Ekim, can Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü. Ankara'da CHP Genel Merkezi'nden bütün kardeşlerimize, bütün canlarımıza selamlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz. Baığmsızlık Günü'nüz kutlu olsun. Bu vesileyle şunu da söylemek isterim; işgal edilen toprakları için mücadele eden bütün Azerbaycanlı kardeşleirmi sayıyla, sevgiyle. O yiğit insanlar, kendi ülkelerinin, kendi insanlarının haklarını koruyorular. Sadece bizim değil alsında, bütün demokrat dünyanın Azerbaycan'a destek vermesi lazım.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in sözlerine de destek veren Kemal Kılıçdaroğlu, Erivan yönetiminin tavrına karşı çıkıldığını, Ermenistan vatandaşları ile sorunun bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu, mesajında şu sözleri sarfetti:

 

Akşener: Can Azerbaycan'ımızın haklı mücadelesinde her daim yanındayız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de 18 Ekim Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü'nü Twitter mesajıyla tebrik eden isimlerden biri oldu.

"Hiçbir güç Türk’ün bağımsızlık sevdasının önüne geçemedi, geçemeyecek" ifadesini kullanan Akşener, Azerbaycan'ın 

 

MSB: İnanıyoruz ki gelecek yıl bağımsızlık gününüzü zafer alkışlarıyla ve daha coşkulu kutlayacağız

Milli Savunma Bakanlığı da Azerbaycan için tebrik mesajı paylaştı.

Bakanlığın Twitter mesajında, "Canım, gözüm; Azerbaycan! İnanıyoruz ki gelecek yıl bağımsızlık gününüzü zafer alkışlarıyla ve daha coşkulu kutlayacağız" denildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU