Fenerbahçeli futbolcu Ademi: Ronaldo'dan daha yükseğe sıçrayabilirim

Antrenmandaki yükseğe sıçrama fotoğrafıyla gündeme gelen Fenerbahçe'nin yeni transferi Kemal Ademi, "Yüzde yüz hazır olduğumda Ronaldo'dan daha yükseğe sıçrayabilirim" dedi

Kemal Ademi - Cristiano Ronaldo / Fotoğraf: @Fenerbahce-AFP

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Basel'den transfer ettiği Kemal Ademi, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada kendisi, takım arkadaşları ve geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Sarı-lacivertli kulübe transfer sürecinde Basel yönetiminden ayrılabileceğini öğrendikten sonra harekete geçtiğini dile getiren Kemal Ademi, şöyle konuştu:

Bu süreçte Fenerbahçe'nin santrfor aradığını duyduk. Kulüp, menajerlerimle temasa geçti ve çok uzun bir süreç olmadan transfer gerçekleşti.

"Ronaldo'dan daha yükseğe sıçrayabilirim"

Antrenmanlardaki yükseğe zıplama fotoğrafıyla gündeme gelen ve 1.98'lik boyuyla dikkatleri üzerine çeken Kosovalı futbolcu, hazır olması durumunda Cristiano Ronaldo'nun atletizmine gelebileceğini söyleyerek, şunları kaydetti:

Ne kadar yükseğe çıktığımı, sıçradığımı bilmiyorum ama yüzde yüz hazır olduğumda Ronaldo'dan daha yükseğe sıçrayabilirim. Kulüpteki antrenörlerle çalışıyoruz. Uzun boyluyum ve hızlı bir oyuncu olduğumu düşünüyorum çalışmalarımız sürüyor. Zlatan İbrahimovic (1.95) çok büyük bir oyuncu. Premier Lig'de forma giyen Andy Carroll (1.93) gibi uzun boylu forvetlere göre daha hareketli ve teknik bir oyuncu. Premier Lig'deki uzun boylu forvetleri izlediğimde Zlatan'daki tekniğin onlarda olmadığını görüyorum. Defanslar bu oyunculara dikkat etmeliler. Zlatan'a benzetilmek güzel ancak ben tamamen kendi adıma yapabileceğim en iyi şeyleri hedefliyorum.

Takım arkadaşları Samatta ve Cisse hakkında da konuşan 24 yaşındaki golcü, şu ifadeleri kullandı:

İkisi de birbirlerine benzeyen fantastik oyuncular ve Premier Lig'de görev yapmışlar. Ben ise farklı tipte santrforum. Kendilerinden çok fazla şey öğrenebileceğimi düşünüyorum. İdmanlarda onları seyredip, neler öğrenirim diye bakıyorum.

Kemal Ademi, kariyerinin devamında vatandaşı Vedat Muriqi gibi bir transfer yapmak isteğini sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

Juventus'un Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, Sampdoria ile oynadıkları maçta attığı kafa golüyle gündeme oturmuştu.

Yıldız futbolcu, kafaya yükseldiği sırada yerden 71 santimetre, topa vurduğu anda ise 2 metre 56 santimetre yükseldi ve 48 salise kaldı. Ronaldo'nun bu hareketi sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmişti. 

 

Independent Türkçe, Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU