Los Angeles semalarında bin 800 metre yükseklikte uçan adam alarmı

Son 6 haftada ikinci kez tanık olunan olayla ilgili soruşturma sürerken hâlâ saptanan herhangi bir kimlik yok

Dikkatler, bölgedeki JetPack Aviation'a çevrilse de şirketin bu olayla bağı olup olmadığı henüz açıklanmadı (Temsili Fotoğraf: Reuters)

Ağustos sonunda 900 metre yükseklikte görülmüştü, bu sefer daha da yükseğe çıktı. Çarşamba günü yerel saatle 13.45 sularında Los Angeles Havalimanı civarında uçan tarifeli Air China uçağında çalışanlar, yaklaşık bin 800 metre yükseklikte sırt roketiyle (jetpack) tek başına uçan bir erkek gördü.

Havalimanına yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta dolaşan adam yetkililere bildirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bin 800 metre, maceracının bölgenin en yüksek binası olan Wilshire Grand Tower'ın en üst katından bile neredeyse 6 kat daha yükseğe çıktığı anlamına geliyor. 

29 Ağustos'ta da American Airlines pilotu 18.45 sularında kuleyi arayarak birisinin 900 metre yükseklikte uçtuğunu bildirmişti. Hemen ardından bir başka pilot daha uçan adamı gördüğünü ifade etmişti. 

Olayla ilgili açıklama yapan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) konuyla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtse de henüz kimin uçtuğu konusunda kamuoyuyla paylaşılan bir bilgi yok. 

Çoğu sırt roketi birkaç dakika boyunca çalıştığı için çok da yukarı çıkamıyor. Bu sene Jetman Dubai ekibinden bir kişi, üç dakika süren uçuşunda bin 800 metre yüksekliğe çıksa da inişi sırasında paraşüt kullanmıştı. 

Independent Türkçe, New York Times
 

DAHA FAZLA HABER OKU