Göksel Gümüşdağ'dan Avrupa maçları için seyirci talebi: Rakiplerimiz gibi biz de yüzde 30 seyirci hakkını kullanmak istiyoruz

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, bu sezon Avrupa arenasında oynayacakları maçlarda stadyum kapasitesinin yüzde 30'una kadar seyirci almak istediklerini belirtti

Göksel Gümüşdağ / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Avrupa kupalarında oynanacak maçlara stat kapasitenisinin yüzde 30'u kadar seyirci alınması için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) talepte bulunduklarını söyledi.

Kendilerinin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Demir Grup Sivasspor'un da UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğini belirten Gümüşdağ, şöyle konuştu:

UEFA'nın yüzde 30 seyirci alınması konusunda aldığı karar var. TFF de sağ olsun localarla başlangıç yaptı. Önümüzdeki hafta Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig ile yapacağımız maça rakip takım yüzde 30 seyirci alabiliyor ama biz burada rövanşı oynadığımızda seyirci alamıyoruz. Bir sonraki hafta PSG ile oynuyoruz. Sivasspor da aynı durumda. Dolayısıyla hem biz hem de Sivasspor için bir dezavantaj oluyor.

"Pilot uygulama olur"

Taraftarların uluslararası karşılaşmalara gelmek istediğini dile getiren ve Avrupa'da oynayacakları müsabakaların milli maçlar kadar önemli olduğunu söyleyen Gümüşdağ, şu ifadeleri kullandı:

Rusya ile oynadığımız maçta yüzde 30 seyirci vardı. TFF'ye bir talep yazısı yolladık. Sayın Nihat Özdemir Bey de değerlendireceğini söyledi. Sivasspor Kulübü de bir yazı yazdı. Talebimiz, Avrupa'da oynayacağımız maçlarda, rakiplerimiz gibi biz de yüzde 30 seyirci hakkını kullanmak istiyoruz. En azından bir pilot uygulama olur. Mesafe ve kurallara uyularak TFF bunu aşama aşama tüm lige yayabilir.

TFF, UEFA'nın seyirci kararını almasının ardından önce stadyumların yüzde 30'una kadar seyirci alınabileceğini açıklamış, ardından bu kararın ilk yarının sonuna kadar ertelendiğini duyurmuştu. 

Federasyon, son yaptığı açıklama ile stadyum localarının yüzde 50'sine kadar seyirci alınmasına izin verdiğini bildirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU