Game of Thrones: Brienne'in sonu neden Sansa'ya verdiği söze ihanetti?

Brienne, dizide en etkileyici hikayelerden birine sahip olsa da Sansa'ya verdiği sözü çiğnemiş olabilir

George R. R. Martin'in serinin son kitabı Kış Rüzgarları'nı 2021'de yayımlaması bekleniyor (HBO)

George R. R. Martin’in yarattığı Game of Thrones evreninde Gwendoline Christie’nin canlandırdığı Brienne of Tarth karakteri Sansa Stark’a verdiği söze ihanet etmiş olabilir. 

Brienne dizinin ikinci sezonunda Catelyn Stark’a sadakat yemini eder. Catelyn’in oğlu Robb Stark’ın esir aldığı Jaime Lannister kaçma girişiminde bulunur, o sırada öldürdüğü soyluya karşılık kellesinin alınması istenir. Catelyn, oğlu cepheden dönmeden böyle bir karar almak istemez. O yüzden Brienne’i Kral Toprakları’nda rehin tutulduğuna inandığı kızlarının salıverilmesi karşılığında Jaime Lannister’ı takas etmekle görevlendirir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karakter sözünde durmak için 5. sezonda Arya’nın yerini tespit edemeyince Sansa’yı bulmaya yönelir. Sansa onunla karşılaştığında korumasını reddetse de Bolton’ın yıkımının ardından bunu kabul eder. 

Screen Rant'in haberine göre dizinin sonunda Kral muhafızlarının başı olarak Brienne, yeni kral ilan edilen Bran’ı korumaya yemin eder. Yalnızca Bran’ı değil, onun ailesini ve müttefiklerini koruma görevi de üzerindedir.

Bu onurlu görevi üstlenen Brienne yeni yeminler eder ancak bunun gereği gibi olması için Sansa ve Catelyn’e verdiği sözün resmen sona ermesi gerekir. Bir bakıma Sansa hala korunmaya muhtaç bir pozisyonda olduğundan Brienne’in yeni yemini öncekiyle çelişir.

Esasen Sansa’nın bağımsız bir krallığın kraliçesi, Brienne’in de onun komutanı olması daha uygun olabilirdi. 

Sansa, Brienne’in kendisine hizmet etme yükümlülüğünün sona erdiğini ve yeni bir görevi kabul etme özgürlüğüne sahip olduğunu düşünmüş olabilir. Sansa'nın onun yeni sorumluluklarını fark ederek Brienne’in Kral Bran’a hizmet etmesini istemesi mümkün. 

Her ne kadar basit bir detay gibi görünse de Game of Thrones’u hayranları açısından çekici kılan belli açılardan bu detaylardı. Dizinin son sezonunda pek çok akıllara durgunluk veren gelişme yaşanmıştı dolasıyla bu tip detayların geride kalması da anlaşılabilir. 

Ancak dizinin hayranları 8. sezon sona erdiğinde bu tip detayların arka planda kalması nedeniyle ve yapımın aceleye getirildiği gerekçesiyle dizinin yapımcılarını topa tutmuştu. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU