Habertürk yazarı: Akşener’in bu hamlesine Erdoğan "Ben bunu nasıl düşünemedim" der

“İktidara kızan sağ seçmen için sağlam bir alternatife dönüştü Akşener...”

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Kübra Par, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugün TBMM’de yapacağı grup toplantısının bazı şehir meydanlarında canlı olarak yayınlanacağını söyledi. Par, “Muhtemelen Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu duyunca ‘Ben nasıl düşünemedim’ demiştir” yorumunu yaptı.

Par, bugünkü köşe yazısında Akşener’in grup toplantısı için “TBMM'de saat 09.45'te başlayacak konuşma İstanbul Kadıköy ve Beşiktaş meydanları ile Bursa Kent Meydanı'na kurulacak dev ekranlarla vatandaşlara izletilecekmiş” dedi.

Par, daha sonra şu görüşlerini dile getirdi:

Siyaseten kesinlikle zekice bir hamle. Hem kimi televizyonların Akşener’e uyguladığı ambargoyu kırmaya yarar hem de o saatte iş telaşında veya sokaklarda olup yayınlardan bir haber olanların dikkatini çeker. Akşener’in oyları hemen hemen tüm anketlerde yükselişte görünüyor. Bana göre bunun temel nedeni Cumhur İttifakı’ndan davet almasıyla birlikte hem iktidarın hem muhalefetin yanına almak istediği akil aktör olarak görülmesi. İktidara kızan sağ seçmen için sağlam bir alternatife dönüştü Akşener...

Vatandaş buluşmalarının, sosyal medyada o buluşmaları etkili bir biçimde kullanmasının, milli meselelerde iktidara yeri geldiğinde destek verip ekonomi gibi konularda yüksek sesle eleştirmesinin önemli payı var bu yükselişinde… Grup konuşmalarının da çok etkili olduğuna inandıkları için parti böyle bir karar almış olmalı. Muhtemelen Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu duyunca “Ben nasıl düşünemedim” demiştir. Fakat tüm liderler yaptıkları konuşmaları meydanlarda yayınlamaya başlarsa hem yaratacağı gürültü yüzünden hapı yutarız hem de ülkede birden yeni bir seçim atmosferi oluşuverir.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU