Esenyurt'ta iki sokakta çökme ve çatlaklar oluştu 25 apartman tahliye edildi

Konuya ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Esenyurt Belediye Başkanı, vatandaşların zarar görmemesi için boşaltma kararı aldıklarını ve çatlaklara ilişkin araştırmalarının devam ettiğini belirtti

Güzelyurt Mahallesi Orhangazi Caddesi ve caddeye bağlı iki sokakta meydana gelen çökmeler 9 katlı bir binada hasara yol açtı.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, çatlaklar ve çökme sebebiyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi'ndeki hasar gören bina ve çevresindeki 25 apartmanın emniyet amaçlı tahliye edildiğini bildirdi.

Bozkurt, binalara cihazlar yerleştirildiğini ve herhangi bir kayma olup olmadığına dair ölçümlemeler yaptıklarını ifade ederek, önceki ölçümlemelerde kayma olduğunu ancak 8 saattir her yarım saatte bir yaptıkları ölçümlemede herhangi bir kayma görmediklerini kaydetti:


Süreci yarından sonra netleştireceğiz. Vatandaşlarımız bu gece emniyetten dolayı evlerine giremeyecekler. Belediyemizin bütün ekipleri burada. Vatandaşlarımızın bu gece en azından acil ihtiyaçlarını giderecek şekilde onlara hizmet edecekler. 25 civarında apartman tahliye edildi. Bunların çoğu somut bir risk olduğu için değil emniyet amaçlı tahliye edildi.

Çalışmaların koordineli şekilde sürdürülebilmesi için olay yeri yakınındaki Şair Fevzi Kutlu Kalkancı İlkokulu'nda kriz masası kuruldu. Olay mahallinde AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kurumların teknik ekipleri çalışmaları sürüyor.

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU