ABD Büyükelçiliği: Türk üreticiler, Çin’e alternatif getirerek ABD kurumlarına 110 milyon dolarlık koruyucu ekipman sağladı

Twitter’dan paylaştığı bir video ile Türkiye’nin ABD’ye değeri 110 milyon doları aşan koruyucu önlük sağladığını duyuran Elçilik, “Türkiye, ABD'nin sağlık sektörü tedarik zincirine çeşitlilik katarak Çin'e bir alternatif getirdi” dedi

Fotoğraf: AFP

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada Türkiye’deki üreticilerin, ABD hükümet kurumları ve sağlık sektörü distribütörlerine, değeri 110 milyon doları aşan kişisel koruyucu ekipman sağladığı ifade edildi. 

Türkiye’nin tedarik zincirinde Çin’e alternatif getirdiğini söyleyen Elçilik, bu hamlenin iki ülkenin 100 milyar dolarlık ticaret hedefine yaklaştırdığını ifade etti. 
 


Büyükelçiliğin Twitter üzerinden paylaştığı videoda ise şunlar kaydedildi:
 

COVID-19 pandemisi, insan hayatında neden olduğu kayıplar ve küresel ekonomiyi aksatmasıyla uzun süre hatırlanacak. Buna karşın, pandemi iyi niyet örneklerine de sahne oldu ve bazı ticari fırsatlar da yarattı. 

Türk üreticiler, ABD eyalet ve federal kurumlarına ve diğer sağlık sektörü distribütörlerine değeri 110 milyon doları geçen koruyucu önlük sağladı. Bu girişim, hayat kurtarmakla kalmayıp aynı zamanda ABD'nin iki önceliğine doğrudan katkıda da bulundu: 

- ABD ve Türkiye arasında ticareti artırarak, ikili ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılmasına yönelik ortak hedefimize yaklaştırdı. 

- ABD'nin sağlık sektörü tedarik zincirine çeşitlilik katarak Çin'e bir alternatif getirdi. 

ABD ve Türkiye arasındaki ticari bağları güçlendirmek, refah ve fırsatların iki ülkede de artmasını sağlar.


Altun: Birleşik Krallık, İspanya ve İtalya gibi ülkelere de yardım elimizi uzattık

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından elçiliğin tweetini paylaşarak “COVID-19 salgını karşısında yalnızca ABD’ye değil; Birleşik Krallık, İspanya ve İtalya gibi diğer NATO müttefiklerimizle birlikte dünyanın birçok ülkesine yardım elimizi uzattık. ABD ile 100 milyar dolarlık ikili ticaret hedefimizi önemsiyor, bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi. 



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU