Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan Ermenistan'a: Azerbaycan'ın Karabağ topraklarından çık

Ermenistan'ın alacaklı değil borçlu olduğunu ve Erivan yönetiminin arkasına Avrupa'yı, Rusya'yı, Fransa'yı, Amerika'yı aldığını savunan Fatih Erbakan, "30 yıldır Azerbaycan'ın toprağına çökmüşsün hala saldırı yapmaya çalışıyorsun" şeklinde konuştu

Erbakan: Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan utanmadan, sıkılmadan çıkmış ateşkes için 7 tane şart koşmuş, bu şartlar kaldırılırsa saldırıları durduracağını söylüyor. Sen 7 şartı bırak önce 1992 yılında işgal ettiğin Azerbaycan'ın Karabağ topraklarından çık / Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen Yeniden Refah Partisi Iğdır 1. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına tepki gösteren Erbakan, "Ermenistan boyuna posuna bakmadan, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya bakmadan boyundan büyük işlere kalkışıyor" dedi.

Fatih Erbakan'ın hedefinde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da vardı:

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan utanmadan, sıkılmadan çıkmış ateşkes için 7 tane şart koşmuş, bu şartlar kaldırılırsa saldırıları durduracağını söylüyor. Sen 7 şartı bırak önce 1992 yılında işgal ettiğin Azerbaycan'ın Karabağ topraklarından çık.

"Ermenistan arkasına Avrupa'yı, Rusya'yı, Fransa'yı, Amerika'yı alıyor"

Paşinyan'ın öne sürdüğü şartların kabul edilemeyeceğini, Ermenistan'ın alacaklı değil borçlu olduğunu ifade eden Erbakan, şu sözleri söyledi:

Bir de utanmadan sıkılmadan şart koşmaya çalışıyorsun. Sen alacaklı değil, tam tersine borçlusun. 30 yıldır Azerbaycan'ın toprağına çökmüşsün hala saldırı yapmaya çalışıyorsun. Tabii ki Türkiye olarak Azerbaycan'ın arkasında olmamız yetmiyor. Nedeni şudur, Ermenistan arkasına Avrupa'yı, Rusya'yı, Fransa'yı, Amerika'yı alıyor. Öyleyse bizim de arkamıza 57 Müslüman ülkeyi, İslam alemini almamız, D-8'i canlandırmamız, D-60'ı mutlaka hayata geçirmemiz lazım. Bu olmadığı zaman 6 milyonluk Yunanistan bile problem haline geliyor. Çünkü arkasında dış güçler var, batılı devletler var.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde, Yeniden Refah Partisi Iğdır İl Başkanlığına Ali Seyyar seçildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU