Apple, "kendi kendini onaran" ekranlı katlanabilir iPhone üzerinde çalışıyor

Cihaz, hasar gördüğü zaman kendisini otomatik olarak "onarabilir"

Raporlara göre Apple, çizikleri ve ezikleri onarmak için "kendi kendini onaran" ekranlı, katlanabilir iPhone üzerinde çalışıyor (AFP)

Raporlara göre Apple, çizikleri ve ezikleri onarmak için "kendi kendini onaran" ekranlı, katlanabilir iPhone üzerinde çalışıyor.

Teknoloji devi, telefonun esas kıvrılma yerinin tam karşısında çalışan ekranı olacak cihaz için patent başvurusunda bulundu.

Ve başvuruya göre Apple, telefonun, herhangi bir hasarı otomatik olarak bilfiil onaracağını söylüyor.

Gözlemciler, "kendi kendini onarma" özelliğinin, kapak kapanırken kırıntıların sıkışması sonucu hasar görebilen mevcut katlanabilir telefonlardaki en büyük sorunlardan birini çözeceğini ifade ediyor.

Teknoloji sitesi 9to5mac.com'a göre, Apple, patent başvurusunu aslında bu yılın başlarında yaptı. Ancak başvuru, ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından daha yeni duyuruldu.

Patent, şunları belirtiyor:

Bir elektronik cihaz çalışırken, cihazın ekranındaki kapak katmanı çizilebilir ya da ezilebilir.

Elektronik cihazın estetiğini geliştirmek adına çiziklerin ve eziklerin varlığını en aza indirmek arzu edilir.

Ekranın kapak katmanındaki ezik, çizik ya da diğer kusurların sayısını azaltmaya yardımcı olmak için ekranın kapak katmanı kendi kendini onaran bir malzeme katmanı içerebilir.

Kendi kendini onaran madde katmanı, ekranın kapak katmanının tamamını ya da ekranın kapak katmanının yalnızca bükülebilir bölgesini kaplayabilir.

Patent başvurusunda herhangi bir cihazın tüketicilere ne zaman sunulacağına dair tarih dilimi verilmedi.

Samsung, 2019'da 2 bin dolarlık (yaklaşık 15 bin 500 TL) Galaxy Fold'u piyasaya sürdüğünde birtakım ekran sorunlarıyla karşılaşmıştı ve ilk incelemelerde düşük puan almasının ardından telefonun çıkışını ertelemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Apple'ın patenti, ekranın onarılmasının ısı, ışık ya da elektrik akımı yoluyla gerçekleşeceğini öne sürüyor.

Patent şu şekilde devam ediyor:

Ekranın kapak katmanı, artırılmış esneklik için ekranın kapak katmanının esnek bölgesinde bir elastomer katmanı içerebilir.

Kendi kendini onaran malzeme katmanı, esnek bölgedeki elastomer katmanını kaplayabilir.

Kendi kendini onarma, kendiliğinden onarma malzeme katmanında yönlendirici olmadan gerçekleşebilir. (Örneğin, kendi kendini onaran ekran ezildiğinde, kaplamanın maddesi dış müdahale olmadan ezikleri doldurabilir)

Alternatif olarak, kendi kendini onarma, dışardan uygulanan ısı, ışık, elektrik akımı ya da başka türden harici uyaranlar tarafından başlatılabilir veya hızlandırılabilir.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU