Haşdi Şabi'den ABD askerlerinin olduğu Erbil Havalimanı'na füze saldırısı

Irak Kürdistan Bölgesi, İran'a yakınlığıyla bilinen Haşdi Şabi'ye bağlı unsurların ABD askerlerinin konuşlandığı Erbil Havalimanı'na füze saldırısı düzenlediğini duyurdu

Haşdi Şabi’den ABD askerlerinin konuşlu olduğu Erbil Havalimanı’na füze saldırısı / Fotoğraf: AFP - Arşiv

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) İçişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Kurumu yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Haşdi Şabi'ye bağlı unsurların Erbil Uluslararası Havalimanı’na altı füze fırlattığını belirtildi.

Açıklamada, havalimanı yakınlarına düşen füzelerin, Musul vilayetine bağlı Şeyh Nemre köyünde Haşdi Şabi'ye bağlı 30'uncu Tugay'a ait bir bölgeden fırlatıldığı kaydedildi.

Füzelerden ikisinin patlamadığı ve saldırı nedeniyle herhangi bir can kaybı da yaşanmadığı aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Füze saldırısının İran muhalefeti İran Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP-İ) mi yoksa ABD güçlerine yönelik mi yapıldığı bilinmiyor.

Başbakan Barzani: Saldırıya sert bir yanıt verilecek

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başbakanı Mesrur Barzani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erbil'e yönelik füze saldırını şiddetle kınadı.

Irak Başbakanı Kazimi ile faillerin yakalanması için bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydeden Barzani, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
 

Erbil'de bu akşam yapılan roket saldırısını şiddetle kınıyorum. Kürdistan Bölgesi'nin istikrarını bozmaya yönelik herhangi bir girişime müsamaha göstermeyecek ve buna sert yanıt verilecektir. Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile görüşerek faillerin yakalanması gerektiğini ilettik.


Bağdat’tan saldırıyla ilgili soruşturma

Erbil Havalimanı'na yönelik yapılan roket saldırısı ardından Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Komutanlık, Erbil Havalimanı yakınlarına yapılan roketli saldırının bir terör grubu tarafından gerçekleştirildiğini ve roketlerin fırlatıldığı bölgenin güvenlik sorumlusu hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını açıkladı.

İran, Kasım Süleymani suikastı sonrası 9 Ocak'ta Erbil'deki söz konusu havalimanına füze saldırısı düzenlemişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU