Bahçeli’nin danışmanından Türk Tabipleri Birliği’ne: ‘Doktor maskeli’ ihanet yuvası, PKK kampından farksız olduğu son seçimle tartışmasız şekilde görüldü

Bahçeli’nin basın danışmanı Çiçek, TTB kongresinde seçilen Fincancı’nın terör örgütleri propagandası yaptığını öne sürdü. Çiçek, “Doktor maskeli’ ihanet yuvası TTB’ye bu saatten sonra daha çok dikkat edilmelidir” dedi

Fotoğraf: Twitter / Yildiraycicek9

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 72’nci Büyük Kongresi’nde yapılan seçime dair bir yazı kaleme aldı.

Etkin Demokratik TTB Grubu’nun kazandığı kongrede, TTB Merkez Konseyi Genel Başkanlığı için eski İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı aday gösterilmişti.

TTB Merkez Konsey Başkanı’nın Fincancı olacağı öngörülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çiçek, “Türk Tabipleri Birliği, hep bölücülerle ve terör örgütleriyle ilişkisi tartışılan oldu ve olmaya devam ediyor” iddiasını yazdığı Türkgün gazetesinde, “TTB’nin bölücü örgütlerin elinde oyun hamuru haline geldiğinin tartışıldığı günlerde, en radikal bir şekilde terör örgütleri propagandası yapan, bu konuda sabıkası olan birisi TTB Başkanı oluyor” dedi.

 Çiçek, “Doktor maskeli’ ihanet yuvası TTB’ye bu saatten sonra daha çok dikkat edilmelidir. Çünkü PKK kampından farksız olduğu bu son seçimle artık tartışmasız şekilde görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Türkgün’deki “Çapsız TTB savunucuları ve yine haklı çıkan Devlet Bahçeli” başlıklı yazısında “Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, aynı zamanda Türkiye İnsan Hakları Vakfının (TİHV) başkanlığını yapıyor ve oradaki tüm faaliyetleri de bölücüleri, terör örgütlerini korumak adına gerçekleştiriyor” ifadelerini öne süren Çiçek, “Nerede PKK, Şebnem orada’ dersek, inanın Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın çalışma sahasını çok net işaretlemiş oluruz” dedi.

Seçimleri Etkin Demokratik TTB Grubu kazandı

TTB 72’nci Büyük Kongresi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde yapılmıştı. 

Yapılan seçimlerde, mevcut yönetimde yer alan ve “Yaşamdan, sağlık hakkından, meslek örgütümüzden vazgeçmiyoruz” diyen Etkin Demokratik TTB Grubu ile Bağımsız Hekimler Birliği Grubu’nun listesi yarıştı.

Kongrede 481 delegeden 308’i oy kullandı. Etkin Demokratik TTB Grubu’nun listesinde yer alan hekimler, geçerli 303 oyun 240’ını aldı.

Etkin Demokratik TTB Grubu’nun listesinde, TTB Merkez Konseyi Genel Başkanlığı için eski İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı aday gösterilmişti.

Kazanan gurubun listesinde yer alan TTB Merkez Konseyi adayları şu şekilde: Filiz Şebnem Korur Fincancı, Çiğdem Aslan, İbrahim Akkurt, Alican Bahadır, Vedat Bulut, Deniz Erdoğdu, Kazım Doğan Eroğulları, Meltem Günbeği, Onur Naci Karahancı, Ali İhsan Ökten ve Halis Yerlikaya.

 

Independent Türkçe, Türkgün

DAHA FAZLA HABER OKU