Steven Gerrard'dan Galatasaray yorumu: Eminim favori olacaklar, dünya çapında oyunculara sahipler

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Galatasaray'ı konuk edecek Rangers'ın teknik direktörü Steven Gerrard, sarı-kırmızılı takımla ilgili, "Şampiyonlar Ligi takımı olan dev bir kulüp" dedi

Steven Gerrard / Fotoğraf: Reuters

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli ikinci organizasyonu UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Galatasaray ile karşılaşacak olan Rangers'ta teknik direktör Steven Gerrard, İstanbul ekibiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ligde Motherwell'i deplasmanda 5-1'lik skorla mağlup eden İskoç ekibinin teknik direktörü Steven Gerrard, maç sonu düzenlenen basın toplantısında Liverpool'dan takım arkadaşı Galatasaraylı Ryan Babel'i çok iyi tanıdığını ve kendisiyle iyi arkadaş olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

Onunla oynamaktan gerçekten keyif alırdım. Şu an iyi bir takımda forma giyiyor. Liverpool'dayken biraz karışık zamanlar geçirdi ama birlikte oynamak için hep harika bir oyuncu oldu. Güçlü, hızlı ve çok tehlikeli bir rakip.

"Dünya çapında oyuncuları olan, Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir kulüp"

Gerrard, maçla ilgili düşüncelerini ise şu ifadelerle açıkladı:

Onların kendi sahalarında ve deplasmanda hangi sistemi oynadıklarıyla ilgili biraz daha bilgi edinmemiz gerekecek. Bunun üzerine bu hafta çok çalışma yapacağız. Dev bir kulüpten bahsettiğimizi söylemeye gerek yok. Perşembe günü onlara saygı duyacağız.

Elemelerde turları geçtikçe işlerin daha da zorlaştığına vurgu yapan Büyük Britanyalı teknik adam, Galatasaray'la ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Her aşamada rakibimizin bireysel ve toplu olarak kalite seviyesi yükseliyor. Eminim favori onlar olacak. Galatasaray, dünya çapında oyuncuları olan Şampiyonlar Ligi seviyesinde dev bir kulüp. Ancak en iyi performansımızı sergilememiz gerekiyor. Her şeyimizi vermeliyiz ondan sonra da ne olacağını görmeliyiz.

 

Ianis Hagi - Reuters.jpg
Ianis Hagi / Fotoğraf: Reuters

 

"Ianis Hagi'nin hikayesine saygı duyuyorum"

Bir dönem Galatasaray'da oynayan efsane futbolcu Gheorghe Hagi'nin oğlu olan ve Ranfers'ta forma giyen Ianis Hagi'nin duygusal açıdan bu maçtan etkilenmemesini istediğini belirten Gerrard, şu ifadeleri kullandı:

Ianis'in hikayesine saygı duyuyorum ama tüm saygım bununla ilgili değil. Bu sadece Rangers ve Galatasaray'la ilgili. Ianis şu anda çok iyi ve güçlenerek daha da iyi olacak. Yaratıcılık ve skor anlamında öne çıkmaya başladı. Ondan çok memnunuz. Maçtan başka bir şey düşünmesini istemiyoruz. Sadece 90 dakikaya odaklanıp bizim için en iyi performansını vermeli.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 1 Ekim 2020 Perşembe günü Glasgow'daki Ibrox Stadı'nda Rangers'ın konuğu olacak. 

Tek maç eleme sisteminde oynanacak ve turu geçenin grup aşamasına kalacağı müsabaka saat 21.45'te başlayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU