Ankara, Azerbaycan'daki saldırıları yakından takip ediyor: Oktay ve Akar tepkili, Çavuşoğlu telefon diplomasisinde

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar Türkiye'yi kırmızı alarma geçirdi. Milli Savunma ve Dışişleri Bakanlarının gündeminde bu konu var

Ermenistan ordusunun bu sabah erken saatlerde cephe hattı boyunca Azerbaycan mevzilerine ve sivil alanlara saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi / Fotoğraf: AA

Ankara, Azerbaycan ile Ermenistan arasında tırmanan krizi yakından takip ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan'a tepki göstererek ''Ermenistan'ın bu sabah Azerbaycan topraklarına gerçekleştirdiği alçakça saldırıyı lanetliyorum. Tescilli provokatör Ermenistan haktan, hukuktan, verilmiş sözden, ateşkesten ne anladığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir'' dedi. 

Uluslararası camianın ''Haklıyı haksızdan ayırma vaktinin'' geldiğini vurgulayan Oktay, ''Türkiye, nasıl gerekiyorsa öyle, Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır'' mesajı verdi.

''Türkiye, sonuna kadar Azerbaycan Türklerinin yanında olacak''

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'ın "Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde" olduğunu kaydederek Türkiye'nin tüm imkanlarıyla sonuna kadar Azerbaycan Türklerinin yanında olacağını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Akar, "İşgalci Ermenistan ateşkes ihlaliyle Azerbaycan’a saldırmış ve yine bir provokasyon peşinde olduğunu göstermiştir" diyerek saldırıları kınadı.

Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise telefon diplomasisi hız verdi.

Çavuşoğlu bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Görüşmede Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı ele alındığı bildirildi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU