Barolardan Adli Yargı Hakim ve Savcı Sınav sonuçlarına tepki: İki kentte mülakatı geçen tek aday yok

Mülakatta ayrımcılık yapıldığını iddia eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen 'Batman ve Siirt barolarından tek bir avukatın, hakim savcılık sınavını kazanmaması normal mi' diye sordu

Barolardan hakim ve savcı mülakat sonuçlarına tepki / Fotoğraf: AA

Adalet Bakanlığı, önceki gün Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı'nın mülakat sonuçlarını açıklandı.

Açıklanan sonuçlarda kentlerinden tek bir avukatın mülakatı geçememesi Batman ve Siirt barolarının tepkisine neden oldu.

"Pırlanta gibi gençlerin tamamı mülakatta elenmiş"

Batman Baro Başkanı Hamit Çakan sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, adayların tamamının mülakatta elendiğini ve konu hakkında yorum dahi yapmak istemediğini söyledi. Çakan, şu ifadeleri kullandı:

Üzülerek belirtiyorum ki, farklı farklı puanlar alarak Adli Yargı Hakimlik yazılı sınavında başarılı olmuş fakat mülakatı geçebilmiş Batman Barosu’nda staj yapmış tek bir meslektaşım yok. Pırlanta gibi gençlerin tamamı mülakatta elenmiş. Bu duruma yorum dahi yapmak içimden gelmiyor."

 

"Mülakat sistemi derhal kaldırılmalı"

Sonuçlara tepki gösteren bir diğer baro da Siirt Barosu oldu. 

Tüm sınavlarda mülakat sisteminin derhal kaldırılması gerektiğini ifade eden Siirt Baro Başkanı Nizam Dilek, "Adli Yargı Hakim Savcı mülakat sonuçları nihayet açıklandı. Yazılı sınavı başarıyla kazanıp mülakatı geçen Siirt Barosu avukatı maalesef bulunmamaktadır. Hep söyledik bütün sınavlarda liyakata göre alım yapılmalı, tüm sınavlarda mülakat sistemi derhal kalkmalıdır" ifadelerine yer verdi.

 

DEVA Partisi: Bu bölgesel ayrımcılıktır

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen de konuyla ilişkin yaptığı paylaşımda "Batman ve Siirt barolarından tek bir avukatın, hakim savcılık sınavını kazanmaması normal mi" diye sordu.

Mülakatta ayrımcılık yaptığını ifade eden Ekmen, şunları kaydetti:

Bu, bölgesel ayrımcılıktır. Yasadışı uygulanan GBT soruşturması terörüdür. Dün FETÖ’nün düzenlediği raporlara takılan bu gençler, bugün kutsal ittifakın düzenlediği raporlara takılmaktadır. Türkiye’de devlet içi iktidar mücadelesinin değişmeyen kaybedeni işte bu gençlerdir. Batman ve Siirt Barolarından tek bir avukatın hakim savcılık sınavını kazanmaması normal mi?

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU