Aziz Yıldırım: Futboldan baronları temizlemek şart

Fenerbahçe'nin 20 yıl başkanlığını yapan Aziz Yıldırım da "Futboldan baronları temizlemek şart" diyerek Rıdvan Dilmen'in başlattığı tartışmaya katıldı

Aziz Yıldırım / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin'e yaptığı açıklamada eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen'in sporda "temiz eller" operasyonu yapılmasına destek verdi.

Fenerbahçe'yi 20 yıl yöneten ve 2011'de Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonuyla cezaevine atılan Aziz Yıldırım'la, Rıdvan Dilmen'in açıklamalarını konuştuğunu dile getiren Erkin, eski başkanın sözlerini şöyle aktardı:

Yıllar önce Türk futbolunun baronlar tarafından yönetildiğini söylemiştim. 'Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi huyu vardır' cümlesi bir kez daha kanıtlandı ve gerçek ortaya çıktı. Baronları temizlemek şart. İsimler üzerinde durmuyorum. Daha o kadar konu ve olay var ki... 2016 yılında avukatlarımız, medyayla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu... Ona bakın.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şekip Mosturoğlu: HSK'da o dönemin yargı mensuplarıyla ilgili dosyamız bekliyor

Aziz Yıldırım'ın en yakınındaki isimler arasında yer alan ve 2011'de FETÖ' operasyonuyla cezaevine atılan Fenerbahçe'nin eski asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun da görüşlerine yer verilen haberde, şunlar kaydedildi:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Aziz Yıldırım vekilleri olarak Eylül 2016'da verdiğimiz, ek suç duyurusu dilekçemiz eğer bugüne kadar ele alınıp neticelense idi Rıdvan Hoca'nın bahsettiği spor medyasındaki temiz eller operasyonuna çoktan başlanırdı.

Mosturoğlu ayrıca, söz konusu ek suç duyurusunda örgütle hareket edenler olduğunu ve daha açılmayan dosyalar olduğunu belirterek, şunları aktardı:

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda, o dönemin yargı mensuplarıyla ilgili dosyamız bekliyor. 12 Mayıs 2012'de stadımızda ve çevresinde yaşanan provokasyon dosyası bekliyor… 4 Nisan 2015'te futbolcularımızı taşıyan otobüs Rize'de kurşunlandı… O dosya ne oldu, bilinmiyor.

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, şu açıklamayı yapmıştı:

Türkiye'de bu, bugünlük konu değil. Kendi arı kovanlarına biri çomak sokmuş gibi düşündüler. Hafife alınacak bir konu değil bu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kesinlikle ve kesinlikle 'Temiz Eller' gibi operasyon yapması lazım. İstanbul Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı'nın hepimizi, federasyonu, hakemler, temsilciler, gazetecilerin GBT'den geçirilmesi lazım. Maliye'nin ben de dahil bütün bu gazetecilerin girilmesi lazım. Nasıl vatandaşlardan vergi alınıyorsa, alınması lazım.


Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU