Yıllar önce kaybolan sörf tahtasını 8 bin km ötede buldu

Sörf tahtasını yaklaşık iki yıl önce kaybeden sörfçü ondan ümidini kesmişti

Sörfçü Falter, koronavirüs önlemlerinin kalkmasının ardından Filipinler'e giderek Branzuela'ya sörf öğretmeyi istiyor (AFP)

Büyük dalga sörfçüsü Doug Falter, sörf tahtasını Hawaii’de kaybettiğinde en büyük umudu oradaki balıkçılardan birinin onu bulmasıydı. Ancak sörf tahtasının 8 bin kilometre ötede Filipinler’in güneyinde ortaya çıkması muhtemelen Falter’ın aklına gelecek son şeylerden biriydi. 

The Guardian'ın haberine göre özel şekilli soluk mavi tahtasının Waimea Körfezi’nin muazzam kabarıklığında kaybolmasını izledikten iki yıldan fazla bir süre sonra Falter, sörf tahtasının Sarangani Adası’nda bulunduğunun haberini sosyal medyadan aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sörf tahtasını bulan yerel bir ilkokul öğretmeni ve sörfe hevesli Giovanne Branzuela onu tekrar Falter’a verecek olmaktan mutluydu. 

35 yaşındaki Falter, Zoom üzerinden yaptığı bağlantıda, "Fotoğrafını gördüğümde inanamadım, neredeyse şaka olduğunu düşündüm. Sörf tahtasının tekrar bulunamayacağından emindim" ifadelerini kullandı. 

Birkaç ay önce yıpranmış sörf tahtasını 2 bin pesoya (yaklaşık 300 TL) satın alan Branzuela, balıkçıların onu Ağustos 2018’de Falter’ın gözden kaybetmesinden altı ay sonra denizde yüzerken bulduğu söyledi. 

Balıkçılar tahtanın oradan geçen bir yattan düşmüş olabileceğini düşündü ve birkaç dolara onu Branzuela’nın komşusuna sattı. 

Sörf tahtası okyanusta aylarca sürüklenmesine rağmen üzerindeki ona şekil veren Lyle Carlson’ın ismi silinmemişti. 

 

afp2.jpg
Solda sörf tahtasının 2015'te Doug Falter'la fotoğrafı, sağda 2020'de Branzuela'yla çekilen fotoğrafı (AFP)

 

Daha sonra Falter’la sosyal medyadan irtibata geçen Branzuela sörf tahtasının fotoğrafını Instagram’da onu etiketleyerek paylaştı. 

38 yaşındaki Branzuela, "Sörf tahtasının Hawaii’den olduğu ortaya çıktı. Kendime inanamadım. Sörf yapmayı ve büyük dalgaların üzerinde gezmek hayalimdi. Şimdi onun sörf tahtasını kullanabilirim. Ona iyi bakacağımı söyledim" diye belirtti. 

Falter koronavirüs önlemlerinin kaldırılmasının ardından adayı ziyaret etmeyi ve sörf tahtasını almayı planlıyor. Falter, Branzuela’ya bunun karşılığında başlangıç için bir sörf tahtası vermeyi ve nasıl kullanacağını öğretmeyi istiyor. 

Falter ayrıca sörfle ilgili temel bilgiler verdiği videoları YouTube’da paylaşıyor ve Branzuela’nın okuluna malzeme göndermek için para topluyor. 

 

Independent Türkçe, The Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU