Cübbeli Ahmet'in sözleri sonrası İçişleri Bakanlığı harekete geçti

Bakan Yardımcısı Ersoy, konuyla ilgili terör ve istihbarat birimleri tarafından tahkikat başlatıldığını açıkladı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün "2 bin selefi dernek silahlanıyor" sözleri sonrası harekete geçti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Cübbeli'nin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldığını söyledi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yahan Ersoy, "Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı kayıtsız kalmamız mümkün değildir" denilerek, "Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır" dedi.

Bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerde çok sayısa  derneğin kapatıldığı ve para cezası verildiğini kaydeden Ersoy, İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nın konuyla 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdiğini de ifade etti.

Ersoy şunları kaydetti:

"Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca da konunun önemine binaen 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Md.lüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır.

Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.." 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ne olmuştu?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yaptığı görüşmeyi anlatmıştı.

Öztürk, Cübbeli Ahmet'in, kendisine "2 bin selefi dernek silahlanıyor" ifadesini arkasında durduğunu ve savcıların kendisini çağırması halinde il il belirterek 150 isim vermeye hazır olduğunu söylediğini artarmıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU