Çocuğa istismardan tutuklanan tarikat şeyhinin ifadesinden: Örf ve adet içerisinde, dede şefkatiyle öptüm

“Dudağından öptüm derken bana sarılmasını kastettim”

Fotoğraf: Twitter

Kamuoyunda “Uşakki Tarikatı Şeyhi” olarak bilinen ve müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Fatih Nurullah lakaplı Eyüp Fatih Şağban’ın ifadesi ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarlarından İsmail Saymaz’ın aktardığına göre Şağban ifadesinde “çocuğa dede şefkati ile yaklaştığını” iddia ederek şunları söyledi:

F.A., eşi E. ve kızları Y. yanıma gelirler, el öperlerdi. Çocuğun yaşı küçük olduğu için yanağından öpmüşümdür. Bu öpüş örf ve adet içerisinde dede şefkati ile yapılmıştır. Hiçbir zaman taciz ve sarkıntılık yaşanmamıştır. F.A., eşi E. ve kızları Y. yanıma gelirler, el öperlerdi. Çocuğun yaşı küçük olduğu için yanağından öpmüşümdür. Bu öpüş örf ve adet içerisinde dede şefkati ile yapılmıştır. Hiçbir zaman taciz ve sarkıntılık yaşanmamıştır. Bulunduğum üst kata yemek- içecek getirdiği olmuştur ama yanında annesi veya kardeşleri bulunurdu. Nadiren yanıma tek başına geldiği olmuştur. Y. ve kardeşleri örf ve gelenek gereği elimi öpmüşlerdir. Benim de sevgi çerçevesinde onları yanağından öpmüşlüğüm vardır.

“Dudağından öptüm derken bana sarılmasını kastettim”

Saymaz, şeyhin kamuoyunda yansıyan ve istismarı ortaya koyan kayıtları inkar etmediğini ifade ederek şunları söylediğini aktardı:

(Bu kayıtlarda) Baba F.A.'nın ‘Dudağından öptün öyle mi?' dediği, benim ‘He öyle' dediğim olay, aslında Y.'nin elini öperken bana sarılmasından ibarettir. Bunun ötesinde bir şey olmamıştır. Bu konuşmalarda yönlendirme vardır. Beni zora sokarak lafı buraya getirmiştir. Cümleler ilk duyulduğunda yanlış anlaşılsa da F.A. ile aramızda eskiye dayalı manevi geçmişimizden dolayı onu yatıştırmak üzere kurulmuş cümlelerdir. Kızlarını kullanarak, aralarında kararlaştırdığı 70 bin TL'yi benden almak amaçlı kumpas kurmuşlardır. Bu parayı ödemediğim için bu hadiseler olmuştur. Daha önce benden hiç para istememişlerdir.

İfadesinde kendisine bir komplo kurulduğunu öne süren Şağban, şunları söyledi:

“Bu aile Kuzuluk'taki dergahımıza dönme beklentisi içerisindeydi. Onun yerine almış olduğumuz ailenin istikrarlı şekilde devam ettiğini duyunca ümitleri kesildi. Maddi sıkıntılarından dolayı bu kumpası kurmuş olabilirler.”

Saymaz yazısında ayrıca şunları aktardı:

Nurullah ifadesinde, “Baba F.A.'nın kızı Y.'yi dört sene önce taciz ettiği yönünde bir duyum aldım” iddiasını dile getiriyor.

“Duyumun” kaynağı, tarikatın Sungurlu'daki kadın lideri…

Avukatı Burak Yılmaz, daha da ileri giderek, “Psikolojik sorun varsa bu durumdan kaynaklanmaktadır” diyor.

Ne hikmetse Nurullah, baba F.A. ve ailesinden şikayetçi olmuyor!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU